Παγγαίο

Παρεμβάσεις στα Ιατρεία Γεωργιανής και Ν. Περάμου

Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Αυλή

Αποφάσεις για έργα που θα πραγματοποιηθούν σε οικισμούς του Δήμου Παγγαίου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, ενέκριναν το πρακτικό του ανοικτού συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου που αφορά σε παρεμβάσεις επισκευών στα δημοτικά ιατρεία Γεωργιανής και Νέας Περάμου.

Με το εν λόγω έργο προβλέπονται:

Όσον αφορά το Ιατρείο Γεωργιανής, επιδιόρθωση  –  συντήρηση  των  ξύλινων  κουφωμάτων  και  χρωματισμός  εσωτερικά  και εξωτερικά του ιατρείου.

Όσον αφορά το Ιατρείο της Ν. Περάμου, θα διαμορφωθεί  ο  χώρος  στο  ισόγειο  του  παλιού  ∆ημαρχείου  Ελευθερών,  ώστε  να  είναι κατάλληλος για την εγκατάσταση του ιατρείου, σύμφωνα με τα συνοδευτικά σχέδια της μελέτης.  Για  το  σκοπό  αυτό  θα  πραγματοποιηθούν  εργασίες  καθαιρέσεων  και  κατασκευής  χωρισμάτων προκειμένου  να  διαμορφωθούν  τρεις  αίθουσες  (δύο  εξεταστήρια  και  ένας  θάλαμος  βραχείας νοσηλείας),  τρεις  χώροι  wc  (ασθενών,  ΑΜΕΑ  και  προσωπικού),  μία  αίθουσα  αναμονής  και αποθήκη.  Εν  συνεχεία θα  πραγματοποιηθούν  οικοδομικές εργασίες ολοκλήρωσης των αιθουσών, όπως επιστρώσεις πλακιδίων, χρωματισμοί κ.λ.π.

Ιδιαίτερα θα υπάρξει μέριμνα για την πρόσβαση των ασθενών και του ασθενοφόρου στον χώρο του ιατρείου. Η πρόσβαση θα επιτευχθεί με καθαίρεση των οπτοπλινθοδομών του πρώην κυλικείου και τμήματος της περίφραξης και του πεζοδρομίου και με την κατασκευή ράμπας για την κίνηση του  ασθενοφόρου,  των  ασθενών  και  των  ΑΜΕΑ.  Η  είσοδος  στο  οικόπεδο  στη  θέση  αυτή  θα ελέγχεται πλέον με μεταλλική θύρα εισόδου.

Ο  χώρος  του  νηπιαγωγείου  που  λειτουργεί  επίσης  στο  ισόγειο  του  πρώην  ∆ημαρχείου  θα ανεξαρτητοποιηθεί με την κατασκευή μεταλλικών κιγκλιδωμάτων σε δύο θέσεις (διάδρομος κτιρίου και αύλειος χώρος), ώστε η κίνηση προς το ιατρείο και το ΚΕΠ να μην πραγματοποιείται διά μέσου του χώρου του νηπιαγωγείου.

Η δαπάνη του προβλεπόμενου έργου (οικοδομικές και ΗΜ εργασίες) ανέρχεται στο ποσό των 68.000,00 € και θα καλυφθεί από πιστώσεις  του  προγράμματος  «INTERREG  V-A  GREECE  –  BULGARIA  2014-2020» για  το  έτος 2018  και ιδίους πόρους  για το  έτος 2019. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Α.ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ- Δ. ΚΟΥΤΣΟΣ Ο.Ε.

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν τους όρους του διαγωνισμού για το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις αθλοπαιδιών στο Δήμο Παγγαίου.  Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπεται  να  γίνουν  εργασίες  για  την  κατασκευή και διαμόρφωση  γηπέδου  ποδοσφαίρου  5Χ5, διαστάσεων  24Χ40  μ.  (οι  διαστάσεις  περιλαμβάνουν  την  επιφάνεια  του  αγωνιστικού  χώρου,  τις λωρίδες ασφαλείας και την περίφραξη) στην Τ.Κ. Αυλής  και αντικαταστάσεις συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα 5Χ5 Ελευθερούπολης και Ακροβουνίου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

  1. Εκσκαφές και καθαιρέσεις για την διαμόρφωση των θέσεων εργασίας
  2. Σκυροδέτηση μικρών περιμετρικών τοιχίων
  3. Επιχώσεις για την διαμόρφωση και επιπέδωση του χώρου εργασίας
  4. Σκυροδέτηση ελαφρού βιομηχανικού  δαπέδου  που  θα  λειτουργήσει  ως  βάση  και  επίπεδο διαμόρφωσης του γηπέδου 5χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα
    5.Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα
  1. Τοποθέτηση περίφραξης αθλοπαιδιών και προστατευτικού διχτιού οροφής γηπέδου
  2. Τοποθέτηση φωτισμού γηπέδου 5χ5 αποτελούμενου από 4 φωτοϊστούς με 2 προβολείς 1000W ανά ιστό και πίλαρ με ανηγμένες υποδομές δικτύων, καλωδίων κλπ.
  3. Επιστρώσεις πλακών σχιστολίθων  στο  περιβάλλοντα  χώρο του  γηπέδου  επί  στρώσης σκυροδέματος
  4. Αποξέσεις φθαρμένων συνθετικών χλοοταπήτων και επανεπιστρώσεις νέων

Η  συνολική  προϋπολογιζόμενη  δαπάνη  για  την  εκτέλεση  του  έργου  θα  ανέλθει  στο  ποσό  των 200.000,00€  με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Επίσης  εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για το έργο που αφορά σε ανάπλαση πεζοδρομίων στο κέντρο της Ελευθερούπολης.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button