ΈνθεταΚαβάλαΠολιτισμός

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» συνεχίζει τη δράση του

Ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη δράση «Ρομποτική – Lego Robot Games»

????????????????????????????????????

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» συνεχίζει τη δράση του για τέταρτη χρονιά, με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Η ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 περιλαμβάνει οχτώ Θεματικές Ενότητες, την Πολιτιστική-Εκπαιδευτική εκδρομή «Μετεωρολόγοι της ΕΡΤ3» και την Τελετή Αποφοίτησης με event Αστροφυσικής Παρατήρησης στο Φρούριο Καβάλας. Το πρωτοποριακό και καινοτόμο πανεπιστήμιο για παιδιά του Δημοτικού ξεκίνησε τη λειτουργία του την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 με τη δράση «Ρομποτική – Lego Robot Games», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας «Πυθαγόρα».

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της eduACT – The organization for future Education (http://eduact.org), ένα φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο από τη Θεσσαλονίκη, που προσεγγίζει τη γνώση μέσα από τη δημιουργία και τη φαντασία.

Στη διάρκεια της δράσης, οι μικροί συμμετέχοντες πραγματοποίησαν  δισδιάστατες και τρισδιάστατες κατασκευές με LEGO. Ακόμη, χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους για την επίλυση προβλημάτων, με ταυτόχρονη ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της περιγραφικής τους έκφρασης.

Τα παιδιά μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική κατανόησαν την έννοια του χώρου, τα μεγέθη, τη συσχέτιση των αριθμών, την έννοια του προγραμματισμού, εξασκώντας παράλληλα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας έμαθαν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους!

Στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές συναντήσεις με ενήλικες για τη δημιουργία ομάδας με τη προοπτική να συμμετάσχει στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της FLL (First ® LEGO ® League).

Η επόμενη Θεματική Ενότητα «…Ποιητές εν δράσει- Christmas Poetry in the making», πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας. Σκοπός της εν λόγω θεματικής ενότητας είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής πλευράς των παιδιών μέσω της ποίησης, σύμφωνα με τη θεωρία του Τed Hughes και θα υλοποιηθεί στις 23.12.2017 στο Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δράσεων, στην Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button