Παγγαίο

Οριστική λύση στο πρόβλημα με τα δίμηνα του δήμου Παγγαίου

Οι δαπάνες προσλήψεων προσωπικού που εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη δεν είναι παράνομες

Οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα δίμηνα του δήμου Παγγαίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το οποίο είχε υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία 80 περίπου νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους, δίνεται πλέον με άρθρο σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νέο άρθρο 27, οποιαδήποτε δαπάνη αφορά την πρόσληψη προσωπικού κι έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράνομη.

Το ιστορικό της μεγάλης ταλαιπωρίας δεκάδων αυτοδιοικητικών

«Το θέμα των διμήνων μας απασχόλησε πάνω από τέσσερα χρόνια κι αφορούσε το σύνολο των εν ενεργεία, αλλά και των παλαιοτέρων δημοτικών συμβούλων, 80 περίπου άτομα, μετά από καταγγελία του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, του κ. Ξουλόγη, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης των υπαλλήλων, κάτι που ακολουθήθηκε σε όλους τους δήμους, αλλά σε εμάς έλαχε να έχουμε αυτή την δικαστική εμπλοκή σε τρία επίπεδα. Σε ποινικό, πειθαρχικό και σε επίπεδο καταλογισμού. Στα μεν ποινικά δικαστήρια αθωωθήκαμε, γιατί αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε δόλος, καθώς οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν, προσέφεραν εργασία και πληρώθηκαν. Στον πειθαρχικό έλεγχο εκκρεμούσαν οι αποφάσεις κι από εκεί και πέρα στο θέμα των καταλογισμών είχαμε τεράστια ποσά για όλους τους δημοτικούς συμβούλους», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Ελπίζουμε ότι η ταλαιπωρία πολλών συναδέλφων θα σταματήσει οριστικά, γιατί κάποιοι είχαν χάσει και τον ύπνο τους!»

«Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μόνο με μια τροπολογία σε νόμο και επί της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγινε μια προσπάθεια με τους τότε τρεις βουλευτές του κόμματος και τον κ. Παναγιωτόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία να επιλυθεί, τελευταία στιγμή όμως δεν πέρασε αυτή η τροπολογία. Τώρα δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα πλέον, όχι με τροπολογία, αλλά με άρθρο του νόμου που εισάγει το υπουργείο Εσωτερικών, γενικά για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προβλέπεται σε αυτό το άρθρο, το 27, ότι αν έγιναν προσλήψεις δίμηνης διάρκειας, υπήρξε για αυτές έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα εντάλματα πληρωμής θεωρήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να είναι σύννομες αυτές οι προσλήψεις. Ελπίζουμε ότι η ταλαιπωρία πολλών συναδέλφων θα σταματήσει οριστικά, γιατί κάποιοι είχαν χάσει και τον ύπνο τους! Φυσικά είχαμε και τις προσπάθειες του δημάρχου Παγγαίου, του κ. Αναστασιάδη και φαίνεται πως όταν άνθρωποι κατέχουν καίριες θέσεις αυτό έχει αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία και όλους μας. Ο δήμαρχος είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και με τις κινήσεις του κατάφερε να εισαχθεί το άρθρο στον νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση και να λυθεί το πρόβλημα που μας ταλάνιζε για τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

«Από εκεί και πέρα το νομοσχέδιο, εκτός από το πρόβλημα που αφορούσε τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο, καθώς εισάγει πολλά νέα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση…»

«Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε τη Δευτέρα (24/2) στη Βουλή, έγινε η πρώτη συζήτηση στην αντίστοιχη επιτροπή και πιστεύω ότι εντός των επόμενων ημερών θα πάει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να λύσει το πρόβλημα πολλών συναδέλφων. Από εκεί και πέρα το νομοσχέδιο, εκτός από το πρόβλημα που αφορούσε τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο, καθώς εισάγει πολλά νέα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα στο άρθρο 19 εισάγει τη θέσπιση ειδικού συμβούλου σε κάθε δήμο, ο οποίος θα είναι αποκλειστικά δημοσιογράφος. Σε λίγο καιρό λοιπόν οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τον δημοσιογράφο τους, ώστε να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες του κάθε δήμου. Υπάρχουν πολλά ακόμη άρθρα, εισάγονται πολλές καινοτομίες, υπάρχει άρθρο για τη μετεξέλιξη των Αναπτυξιακών Εταιρειών και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε καταληκτικά στα όσα είπε στον «Ε» ο Χρήστος Μποσμπότης.

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button