Παγγαίο

Ο τουρισμός στο επίκεντρο σύσκεψης στον Δήμο Παγγαίου

Με  στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος

Με μοναδικό στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, ο Δήμος Παγγαίου προχωρά με σχέδιο για την ανάδειξη και προβολή της μοναδικής τουριστικής ταυτότητάς του, προκειμένου να ενισχυθεί τόσο η ανταγωνιστικότητά του όσο και η προβολή του σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, με επίκεντρο πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, της προέδρου της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Ελένης Μπενή και του εδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Γιάννη Τσουκαλίδη  με τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό, όπου έγινε παρουσίαση και συζήτηση του Σχεδίου Δράσης Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Παγγαίου έτους 2017.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης, ο Δήμος παρά τα όποια προβλήματα αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό του.«Έχουμε προβλήματα και αδυναμίες αλλά είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε», τόνισε για να προσθέσει ότι στόχος είναι η αξιοποίηση των προϊόντων και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Δήμος Παγγαίου, καθώς όπως επεσήμανε, ο Δήμος διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε τουριστική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας (αρχαιολογικοί χώροι, ιστορία, θρησκευτική κληρονομιά, φυσικό περιβάλλον κλπ).

Με την σειρά του ο εδικός συνεργάτης του Δήμου, κ. Τσουκαλίδης τόνισε ότι, στόχος είναι η δημιουργία ενός “Brand Νame”. «Μέσα από συστηματική δουλειά, διαρκή εκπαίδευση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παριστάμενων, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν προκειμένου να αποτελέσουν τους άξονες του Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Παγγαίου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button