Παγγαίο

Ο δήμος Παγγαίου τοποθετεί απινιδωτές στα Αγροτικά Ιατρεία

O Δήμος Παγγαίου μέσω του προγράμματος MED4ALL έχει προβεί στην εγκατάσταση απινιδωτών στα Αγροτικά Ιατρεία, Ποδοχωρίου-Μουσθένης -Αυλής – Ελαιοχωρίου και Παλαιοχωρίου καθώς και δυο συστημάτων τηλεϊατρικής στα Αγροτικά Ιατρεία Νέας Περάμου και Νικήσιανης. Η τοποθέτηση απινιδωτών θα συνεχισθεί και σε αλλά αγροτικά Ιατρεία μετά την παραλαβή άλλων 5 από το ίδιο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως δημοσιεύθηκαν στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών, οι 5 Απινιδωτές των Αγροτικών Ιατρείων.

Παρακάτω είναι τα link των απινιδωτών:

1) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-podochoriou/

2) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-mousthenis/

3) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-avlis/

4) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-elaiochoriou/

5) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-palaiochoriou/

Ταυτόχρονα αρχίζει η δια ζώσης εκπαίδευση εθελοντών από το ΕΚΑΒ –Παράρτημα Καβάλας στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής, το Σάββατο 20/11/2021 στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη.

Εκπαιδευόμενοι σε πρώτη φάση θα είναι 20-25 δημότες –μόνιμοι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκατασταθεί οι απινιδώτες ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενεργών εθελοντών σε όλη την έκταση του δήμου μας. Συμμετέχοντες είναι μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων αλλά και ενεργοί πολίτες.

Παράλληλα ξεκινά και η διαδικτυακή εκπαίδευση εθελοντών μέσω του ανθρωπιστικού συλλόγου KIDSSAVELIVES.

Πρώτο βήμα, για όλους όσους θέλουν να εκπαιδευτούν, είναι να συμμετέχουν σε δωρεάν διαδικτυακό μάθημα Ά Βοηθειών. (https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/ ) Στην συνέχεια, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες Covid-19, θα μπορέσουμε να προβούμε στην δια ζώσης εκπαίδευση – πρακτική εκπαίδευση, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Ά Βοηθειών.

iSAVElives FIRST RESPONDER EDUCATION

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις. Η διδασκαλία βασίζεται στους 4 στρατηγικούς στόχους του KIDS SAVE LIVES (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΣΩΣΗ) και την προετοιμασία χρηστών της καινοτόμου εφαρμογής iSAVElives (https://kidssavelives.gr/isavelives/) που δημιουργήθηκε από το KIDS SAVE LIVES σε συνεργασία με τη MICROSOFT.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ 8.11.2021 ή ΔΕΥΤΕΡΑ 22.11.2021 επιλέξτε οποία ημερομηνία σας εξυπηρετεί και ενημερώστε μας έως 5 ημέρες πριν από το κάθε σεμινάριο ώστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες 18:00-22:00 μέσω Webinar (Σύγχρονη διδασκαλία εξ αποστάσεως μέσω WEBEX). Συμμετοχή χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών, εκπαιδευτικούς, ενηλίκους, ναυαγοσώστες, σώματα ασφαλείας, επαγγελματίες υγείας κ.α. Χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής.

Κεχαγιάς Στέργιος

Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Παγγαίου

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button