ΚαβάλαΠολιτισμός

Ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική βιβλιοθήκη προωθούν τη φιλαναγνωσία στα παιδιά

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα και συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), ο Δήμος Καβάλας, η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί διοργανώνουν την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 εορταστικό διήμερο στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:
«Ο ετήσιος εορτασμός αποσκοπεί στην καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο από μικρή ηλικία. Για το λόγο αυτό, οι δύο φορείς του Δήμου Καβάλας ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο σπίτι των βιβλίων, που είναι η βιβλιοθήκη, προκειμένου να χαρίσουν στα παιδιά απολαυστικά δρώμενα που έχουν σχέση με την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Η πρώτη ημέρα (Τρίτη 27 Μαρτίου 2018)  απευθύνεται στους μαθητές της Δ΄  και της Ε΄ τάξης των δημοτικών σχολείων, ενώ η δεύτερη ημέρα (Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018) στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Ποιος είναι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Τι βιβλία έχει γράψει; Ποια είναι τα δικαιώματα του βιβλίου; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο. Δεν θα λείψουν οι αφηγήσεις παραμυθιών, το ζωντάνεμα ιστοριών, οι προβολές μικρού μήκους ταινιών, καθώς και τα παιχνίδια με τη βοήθεια της παντομίμας, όπως το: «Μάντεψε το παραμύθι».

Όσα δημοτικά σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στη γιορτή, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2510222770 (εσωτερικό 2). Θα τηρηθεί σειρά
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button