ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

O Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το Μουσείο Βιοποικιλότητας Παγγαίου Όρους στην Μουσθένη

O Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο Βιοποικιλότητας Παγγαίου Όρους στην Μουσθένη, το οποίο είναι επισκέψιμο εδώ και λίγες ημέρες.
Είχε την ευκαιρία να συναντήσει δασκάλους και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοκομείου στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν εκπαιδευτικών επισκέψεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στο Μουσείο Βιοποικιλότητας Παγγαίου Όρους και στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη !
Το πρόγραμμα λειτουργεί άψογα !!!!
🔷️Ο Δήμος μας εχει αποδείξει πως ο εκπαιδευτικός τομέας είναι από τις κύριες προτεραιότητες μας. Οι στόχοι του εν λόγω εγχειρήματος είναι:
✅️Η γνωριμία των νέων με το Παγγαίο Όρος, την ιστορία, την Βιοποικιλότητα και τον γενικότερο πλούτο του, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.
✅️Η γνώση πως μπορούν να το προστατέψουν, καλλιεργώντας παράλληλα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και συνείδηση.
✅️Η επαφή με τον Παγγαιορίτη καλλιτέχνη μας, τα εξαιρετικά έργα του και την τέχνη της κατασκευής κέρινων ομοιωμάτων, αναπτύσσοντας τα ερεθίσματα τους.
🔷️Για να υπερασπιστούμε τα υπάρχοντα και να διεκδικήσουμε τα νέα οφείλουμε να γνωρίζουμε άριστα τον τόπο που ζούμε και το παρελθόν μας !

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button