Παγγαίο

Ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης τοποθετήθηκε Επίσκοπος Κωνσταντιανής

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με αφορμή την τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Θασίτη σε Επίσκοπο Κωνσταντιανής – βοηθό του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε την είδηση ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας αποφάσισε την τοποθέτηση του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Θασίτη σε Επίσκοπο Κωνσταντιανής – βοηθό του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί μια δικαίωση, μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς, του ήθους, των κόπων και του αγώνα του πατρός Κοσμά να κάνει πράξη την διδασκαλία του Χριστού! Εμείς συγχαίρουμε τον αγαπητό μας πατέρα Κοσμά μα και τον ευχαριστούμε για την παρουσία και την ευλογία του επί πολλά χρόνια στον τόπο μας, στον Δήμο Παγγαίου. Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει δύναμη στο δύσκολο έργο του. Τον γνωρίσαμε σαν έναν πραγματικό και ταπεινό εργάτη της Εκκλησίας που με αφοσίωση και ήθος υπηρέτησε το ποίμνιό του για πολλά χρόνια. Είχαμε την ευλογία να συνεργαστούμε μαζί του. Σεμνά, αλλά με επιτυχία κατάφερε να πρωτοστατεί σε δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς. Ένας κληρικός δίπλα σε αρρώστους, αναξιοπαθούντες και βασανισμένους, δίπλα στον άνθρωπο.

Με τον λόγο και την συμπεριφορά του, την ηρεμία του προσώπου του και την εργατικότητά του, την αμεσότητα και την ειλικρίνεια μας έκανε καθημερινά να νοιώθουμε την Εκκλησία ορατή και εγκόσμια. Χωρίς αδιαφορία για τα ανθρώπινα συναισθήματα, τα ανθρώπινα προβλήματα, χωρίς σιωπή για όσα τούτες τις εποχές ταλανίζουν τους ανθρώπους. Ήταν κοντά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων. Χαίρει της αγάπης, της εκτίμησης και του σεβασμού όλων μας για την ακούραστη και αγόγγυστη προσφορά του .

Για όλα αυτά και για όσα δεν είναι δυνατόν με λόγια να ειπωθούν, είμαστε ευγνώμονες και εκφράζουμε ταπεινά την χαρά μας, τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την αγάπη μας προς το πρόσωπό του αναφωνώντας: ΑΞΙΟΣ!

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button