Παγγαίο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Γιορτή Τσίπουρου»

Πλήθος κόσμου γεύθηκε τα εδέσματα και το εκλεκτό τσίπουρο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου προκειμένου να παραβρεθεί στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Τσίπουρου», που διοργάνωσε, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ο Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου.  Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιο τσίπουρο, κρασί αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Ο στόχος της εκδήλωσης, που ήταν να προβάλει την ιδιαίτερη σημασία του τσίπουρου, ως ελληνικό προϊόν, με αναφορές στην αναγκαιότητα προτίμησης των εγχώριων και τοπικών προϊόντων, φαίνεται ότι επετεύχθη, αφού πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τα περίπτερα των παραγωγών, γεύτηκαν και εν τέλει προμηθεύτηκαν διάφορα προϊόντα. Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί την έναρξη της χρονιάς για τους αμβυκούχους της περιοχής.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για τη συνδιοργάνωση, το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Περάμου για τη συνδρομή του στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου για την παραχώρηση των καθισμάτων, τους κ.κ. Χρήστο Πριονίδη και Ανέστη Τριανταφυλλίδη καθώς και τα καΐκια Κωνσταντή και Σπυρίδων- Άγιος Γεώργιος για την προσφορά τους, τους τοπικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου Παγγαίου.

Στο ίδιο πλαίσιο ευχαριστεί, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέα Ηρακλείτσας «Άγιος Γεώργιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών, τον Σύλλογο Προυσαλιωτών Καβάλας, τον Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας και την χορωδία της Αδελφότητας των Απανταχού Ηρακλειτσιανών για την παρουσία τους.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button