ΑγροτικάΧωρίς κατηγορία

Μεγάλες ζημιές στα αμπέλια του Παγγαίου και στα ακτινίδια του Νέστου από το χαλάζι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε σε αμπέλια του Δήμου Παγγαίου, η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/4).

Αντίστοιχα ζημιές προκλήθηκαν και σε καλλιέργειες του Δήμου Νέστου, κυρίως σε ακτινίδια.

Από το πρωί της Τρίτης (20/4) κλιμάκιο του τοπικού ΕΛ.Γ.Α., βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Παγγαίου, ενώ αντίστοιχα την Τετάρτη (21/4) θα βρεθεί στον Δήμο Νέστου.

Κ. Αντωνιάδης: ”Αυτό που ζήτησα είναι να υπάρξει γρήγορη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών”

Γρήγορες και αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών, ζήτησε από τον τοπικό ΕΛ.Γ.Α. ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.
Μιλώντας για το θέμα στον ”Ενήμερο”, επισήμανε: ”Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πόσο ευάλωτος είναι ο πρωτογενής τομέας. Ο αγροτικός κόσμος, δυστυχώς, είναι συνδεδεμένος με τις καιρικές συνθήκες. Το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Παγγαίου, είχαμε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Στις 25 Μαρτίου είχε σημειωθεί παγετός, στις 7 με 9 Απριλίου πάχνη και το απόγευμα της Δευτέρας (19/4) σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. Από την ενημέρωση που είχα επλήγησαν περισσότερο οι περιοχές του παραλιακού μετώπου του Δήμου Παγγαίου, αλλά και το σύμπλεγμα Πλατανοτόπου, Μουσθένης, Μεσορόπης. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες, καθώς τα αμπέλια βρίσκονταν σε φάση όπου ο καρπός είχε ήδη βγει. Επικοινώνησα άμεσα με το παράρτημα του ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας. Εστάλη κλιμάκιο από το πρωί της Τρίτης (20/4) στον Δήμο Παγγαίου και στις πληγείσες περιοχές και την Τετάρτη (21/4) θα βρεθεί στον Δήμο Νέστου, όπου κι εκεί είχαμε μεγάλες ζημιές στα ακτινίδια. Αυτό που ζήτησα είναι να υπάρξει γρήγορη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών. Θα γίνει η οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγγελίες, ώστε να δηλωθούν οι ζημιές από τους αγρότες”.

Φωτογραφίες: Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Περάμου

Πηγή: KavalaWebNews,

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button