Παγγαίο

Με επιτυχία το 6ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε στο Παλαιοχώρι – Το επόμενο αντάμωμα στον Πλατανότοπο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στο Παλαιοχώρι, το 6ο  Παγγαιορείτικο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου και όχι μόνο.

Υπέροχοι πραγματικά άνθρωποι από διάφορες γωνιές του Δήμου Παγγαίου, αλλά και όμορων Δήμων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου και ομόρφυναν με την παρουσία τους τη γιορτή.

Τα θαυμάσια χορευτικά των συλλόγων, με φορεσιές από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά. Πεντακόσιοι περίπου χορευτές, σε μια όμορφη παράσταση και ένα εξίσου όμορφο γλέντι έδειξαν την δουλειά που γίνεται σε όλους τους συλλόγους.

Για έκτη φορά, βρέθηκαν μαζί άνθρωποι που ασχολούνται με μεράκι, ενεργά με τους συλλόγους, με όλα τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και προσφέρουν ανιδιοτελώς συμβάλλοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, αλλά και στην διατήρηση της ταυτότητας μας.

Σε ανταμώματα σαν αυτό αν μη τι άλλο διαπιστώνουμε τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό. Και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί και να πιστεύουμε στην συνέχιση της ιστορίας μας. Κύρια όμως γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, ευελπιστώντας στην αμοιβαία στήριξη και υποστήριξη αλλά και σε κοινές δράσεις στο μέλλον.

Φέτος, στο 6ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα συμμετείχαν 35 Πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι χωρισμένοι σε ενότητες παρουσίασαν χορούς σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η Αρετή Κετιμέ με τους μουσικούς της.

Ακολούθησε γλέντι, ενώ όλοι ευχήθηκαν καλή αντάμωση του χρόνου στο 7ο αντάμωμα, το οποίο θα γίνει, όπως ανακοινώθηκε, στον Πλατανότοπο της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button