ΚαβάλαΠαγγαίο

Κλείνει ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα για να κατασκευαστούν διόδια

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα, αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Τα έργα θα διαρκέσουν τρεις μήνες και όπως αναφέρει η απόφαση η κίνηση των οχημάτων που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό του Α/Κ Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιείται μέσω της Επ. Ο. Καβάλας-Ν. Περάμου.

Αναλυτικά η η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφασίζει:

Την προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στον Α/Κ Αγίου Ανδρέα της Εγνατίας Οδού, λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων, κατά το χρονικό διάστημα από 06-03-2020 μέχρι και 05-06-2020. Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο (2) Φάσεις, ως ακολούθως:

Α΄ Φάση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Α΄ Φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον ανατολικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ. Ο. Καβάλας-Ν. Περάμου με την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα.

Β΄ Φάση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β΄ Φάσης, η οποία θα ξεκινήσει μετά την περαίωση των εργασιών στον Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον δυτικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει την Καβάλα και τον Α/Κ Αγίου Σίλα με την Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επ .Ο. Καβάλας-Ν.Περάμου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεαστεί η κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, παρά μόνο στις εξόδους – εισόδους του προαναφερόμενου ανισόπεδου κόμβου.

-Επίσης η κίνηση των οχημάτων που επηρεάζεται από τον αποκλεισμό του Α/Κ Αγίου Ανδρέα θα πραγματοποιείται μέσω της Επ. Ο. Καβάλας-Ν. Περάμου.

-Για τις ανωτέρω ρυθμίσεις οι οδηγοί των οχημάτων θα ενημερώνονται με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης που θα τοποθετηθεί στις προαναφερόμενες οδούς και κόμβους με ευθύνη της αναδόχου και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε κάθε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα απόφαση, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, προκειμένου διασφαλισθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα εκτελεσθούν εργασίες:

α) από 24-03-2020 έως και 25-03-2020 (εθνική εορτή 25ης Μαρτίου) και

β) από Μ. Πέμπτη (16-04-2020) έως Δευτέρα του Πάσχα (20-04-2020)

 

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button