ΑγροτικάΧωρίς κατηγορία

Καβάλα: Αιτήσεις για πρόσληψη εργατών γης δέχεται η υπηρεσία Αλλοδαπών

Η αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που βρίσκεται στην Καβάλα, δέχεται αιτήσεις από όσους αγρότες επιθυμούν να προσλάβουν εργάτες από τρίτες χώρες για εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον “Ενήμερο” ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Γάκης.

Προς το παρόν γίνονται δεκτές αιτήσεις μόνο για τις καλλιέργειες σπαραγγιών, λόγω της άμεσης ανάγκης συγκομιδής της συγκεκριμένης παραγωγής.

Για την καλλιέργεια σπαραγγιών η διαδικασία είναι η ίδια που τηρήθηκε και την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή με την υποβολή αίτησης στην υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Για τις υπόλοιπες καλλιέργειες η διαδικασία θα γίνεται φέτος ηλεκτρονικά, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία και στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, με σκοπό τον έλεγχο της σωστής τήρησης της διαδικασίας.

Προϋποθέσεις για την πρόσκληση των εργατών γης από τρίτες χώρες είναι:

1) για την είσοδο στη χώρα μας πολίτη τρίτης χώρας, ως εργάτη γης, δεν θα πρέπει εκείνος να είναι μεγαλύτερων των 60 ετών.

2) Ελάχιστο χρόνος απασχόλησης ορίζονται τουλάχιστον οι 30 ημέρες.

3) Θα πρέπει να υπάρχει προβλεπόμενο κατάλυμα για τους εργάτες, που θα πληροί τις σχετικές προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας.

4) Ο εργοδότης να είναι υπεύθυνος για τον εργάτη.

5) Να καταβάλλεται εργόσημο.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα ο εργάτης να αλλάξει εργοδότη, μέσα σε 5 μέρες από τη λήξη απασχόλησης στον προηγούμενο εργοδότη. Ο νέος εργοδότης θα είναι υπεύθυνος για τον εργάτη

Πηγή: KavalaWebNews,

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button