Παγγαίο

Ημέρες πρόληψης διαβήτη στην Ελευθερούπολη

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη που ταλαιπωρεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Δήμου Παγγαίου την Ελευθερούπολη.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.

Για πρώτη φορά στην περιοχή μας οι Δήμοι Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου ,ο Ιατρικός σύλλογο Καβάλας, ο Ιατρικός σύλλογο Δράμας, και ο σύλλογος ατόμων με νεανικό σακχαρώδη διαβήτη Ν.Καβάλας συνεργάζονται με την εταιρεία  MEDTRUST διοργανώνοντας τις εκδηλώσεις : «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη».

Η εταιρεία διέθεσε ένα όχημα μεγάλων διαστάσεων, ειδικά διαμορφωμένο,  ως κινητό εργαστήριο. Το εξειδικευμένο προσωπικό προέβη σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου προς το κοινό που προσήλθε. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δίνονταν σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button