Παγγαίο

Η Genesis «χτύπησε» τον δήμο Παγγαίου

Σοβαρά προβλήματα και ζημιές στις υποδομές προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή της Παρασκευής στις περιοχές Ορφανίου και παραλίας Οφρυνίου του δήμου Παγγαίου.

Από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε καλλιέργειες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε 6 άτομα, μία ηλικιωμένη γυναίκα και μία 5μελής οικογένεια, που είχαν εγκλωβιστεί από τα νερά. Μία ακόμη γυναίκα εγκλωβίστηκε μεταξύ Γαληψού και Οφρυνίου και απεγκλωβίστηκε από συνεργεία του δήμου Παγγαίου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής συνεργεία του δήμου Παγγαίου έκοψαν την κυκλοφορία σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, στελέχη της διοίκησης και συνεργεία του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές. Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, το νερό που έπεσε ήταν υπερβολικό και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο οδικό και υδρευτικό δίκτυο.

Στην παραλία Οφρυνίου μετέβησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Κιβράκης, καθώς και συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολίτης, η Π.Ε. Καβάλας επιχειρεί διαρκώς και ασταμάτητα, σε πολλαπλά επίπεδα και σημεία, προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι από τις φερτές ύλες.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης κατέθεσε αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button