ΠαγγαίοΠολιτισμός

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στη Νέα Ηρακλείτσα

Στις 14 και 15 Ιουλίου στην περιοχή Πευκάκια Αγ. Μαρίνας

Ο θεσμός των πανελλαδικών γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 25 χρόνια και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας.

Με αφετηρία και ομπρέλα τον θεσμό των Πανελλαδικών Οικογιορτών τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται τοπικές Οικογιορτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Για φέτος η περιοχή της Καβάλας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη της Οικο-γιορτή. Συγκεκριμένα το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου 2018 στην Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας (περιοχή Πευκάκια Αγ. Μαρίνα) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Οικο-γιορτή Καβάλας σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο «Νώε» και τον Δήμο Παγγαίου.

Συμμετέχουν μικροί παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και της Μακεδονίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Οικο-γιορτή θα εκτίθενται καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.
Οι επισκέπτες, μέσα από τα εργαστήρια και τις συνολικές δράσεις της Οικογιορτής, μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι τους και όχι μόνο, να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του οικολογικού τρόπου ζωής, να συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις, να δουν και να ακούσουν άλλα πολιτιστικά δρώμενα (συναυλίες, μουσική,αναφορά για την κατάσταση με τα αδέσποτα, δράσεις για παιδιά κλπ).


Σας περιμένουμε να γνωριστούμε! Καλή αντάμωση!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button