Καβάλα

Γιορτή μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Ζυγός

Διοργανώνει ο τοπικός Φυσιολατρικός – Πολιτιστικός Σύλλογος

Ηγιορτη μελιου Ελλάδα διαθέτει ιδανικές συνθήκες για τη μελισσοκομία. Η ανάπτυξή της όμως στη χώρα δεν είναι τέτοια, όσo επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες της. Ως αποτέλεσμα η εγχώρια παραγωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει πως τα περιθώρια ανάπτυξης της μελισσοκομίας στην περιοχή μας που βρίσκεται το μεγαλύτερο πευκοδάσος του Ν. Καβάλας  είναι τεράστια, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες ποσότητες μελιού προέρχονται από το πεύκο (55-60%), ενώ σημαντική είναι και η παραγωγή μελιού ελάτης (5-10%) και θυμαριού(15%).
Η μελισσοκομία είναι από τις ελάχιστες οικονομικές δραστηριότητες του ανθρώπου που, όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και συντελεί στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Με τη σταδιακή μείωση του αριθμού των άλλων εντόμων επικονιαστών με τις εκχερσώσεις και τη χρήση των ζιζανιοκτόνων, ο ρόλος της μέλισσας στην επικονίαση των καλλιεργούμενων φυτών, αλλά και της αυτοφυούς βλάστησης καθίσταται πλέον πρωταρχικός.
Η μέλισσα θεωρείται και είναι το πολυτιμότερο έντομο στον πλανήτη γη.
Από τη δραστηριότητα αυτή της μέλισσας προκύπτουν γενικότερα οφέλη, όπως η βελτίωση ποιότητας και παραγωγής φρούτων, καρπών και σπόρων, η ποικιλότητα της αυτοφυούς βλάστησης, η διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας και άλλα.
Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου για την ανάδειξη της περιοχής του Ζυγού και στην προσπάθεια να συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, σας προσκαλούμε :
Στην «ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30 στην πλατεία, στην είσοδο του χωριού. Θα διεξαχθεί έκθεση προϊόντων μελιού από τους μελισσοκόμους του Ν.Καβάλας, θα υπάρχουν δωρεάν πλούσια εδέσματα με μέλι.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
• Ομιλία Προέδρου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καβάλας ,Μπέλος Συμεών
• Θράκικη Εστία Καβάλας (Θράκη)
• Ποντιακός Σύλλογος Κρυονερίου ‘’Ο Ακρίτας’’ (Πόντος)
• Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων (Μακεδονία)
• Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου (Νησιώτικα)
• Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού ‘’Ο Υψηλάντης’’ (Πόντος)
• Σύλλογος Λημνιών Ν.Καβάλας (Νησιώτικα)
• Ελπίδα Δημητρίου (Έντεχνο πρόγραμμα)

ΜΕΛΙΣΣΑ  ΑΛΥΣΙΔΑ  ΖΩΗΣ !!!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button