Παγγαίο

Η γιορτή κάστανου στο Παλαιοχώρι

Ο Δήμος Παγγαίου υποδέχεται το χειμώνα τηρώντας τις παραδόσεις

giorti-kastanouΜπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή του φθινοπώρου, αλλά η κυριότερη διοργάνωση, πριν πάμε στις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι μοναδική  στην Βόρεια Ελλάδα, και φέρει τον  τίτλο «Γιορτή του Κάστανου», που διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, στο γραφικό Καστανόδασος, στο Παλαιοχώρι, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Η γιορτή αυτή που ουσιαστικά είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, τη γη και τους καρπούς της μπορεί από κάποιους να θεωρείται ότι είναι υποχώρηση του ανθρώπου από το θρησκευτικό του πιστεύω, όμως η αγάπη και η σημαντική επαφή μας που είναι αρχέγονη με τη φύση έχει να κάνει και με την επιβίωση μας.

Γιορτάζουμε τη φύση ή μάλλον την τιμούμε για την απλόχερη παρουσία της που παίζει καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και που πρέπει να την προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου που φέτος θα δώσει και πάλι τους  πλούσιους καρπούς του θα ηχήσει από γλυκές φωνές και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της γιορτής του κάστανου για μια ακόμη φορά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου θα φροντίσει να υπάρχουν άφθονα κάστανα, βραστά και ψητά, για όλους τους επισκέπτες που και φέτος θα δώσουν το δικό τους παρόν.

Παράλληλα θα υπάρχει ζωντανή μουσική και κρασί, ενώ χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Η γιορτή κάστανου έχει σπάσει πια τα στενά όρια της περιοχής και έχει ακουστεί σε όλη τη χώρα χάρη στις τηλεοπτικές αναφορές και τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται κάθε χρόνο τόσο στα τοπικά όσο και στα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν και φέτος, όλοι μαζί, αυτόν το νόστιμο καρπό της φύσης, το κάστανο.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button