Παγγαίο

Γιώργος Καλλινικίδης: Κλείστε τα αυτιά σας στους «συνωμοσιολόγους του πληκτρολογίου»

Να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς και να κλείνουν τα αυτιά τους στους «συνωμοσιολόγους του πληκτρολογίου», κάλεσε τους πολίτες ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», μ’ αφορμή το τραγικό γεγονός της πτώσης του ουκρανικού Antonov 12 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγα μόλις μέτρα από τα δημοτικά διαμερίσματα των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου.

«Η νύχτα εκείνη θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό των κατοίκων, αλλά και στο δικό μας. Ήταν κάτι πρωτοφανές και ταυτόχρονα σοκαριστικό. Δεν είναι συνηθισμένο να πέφτει ένα αεροπλάνο στην περιοχή σου. Θεωρώ πάντως ότι εκ του αποτελέσματος όλα πήγαν καλά. Συνεχίζεται η προσπάθεια, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά πυρομαχικά διάσπαρτα σε όλο το σημείο της συντριβής και για να καθαριστεί αυτός ο χώρος θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλλινικίδης.

Πρώτο θετικό το ότι αποφεύχθηκε μια μεγαλύτερη τραγωδία – Δεύτερο σημαντικό ο μη εντοπισμός έκλυσης ραδιενεργού, βιολογικού ή χημικού υλικού

 «Το πρώτο και βασικό είναι ότι αποφεύχθηκε μια μεγαλύτερη τραγωδία, αν σκεφτούμε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα μόλις μέτρα από τους οικισμούς Παλαιοχωρίου και Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου. Άρα το πρώτο θετικό είναι αυτό και το δεύτερο, επίσης θετικό, είναι ότι δεν βρέθηκε από τον έλεγχο που έγινε η έκλυση ραδιενεργού, βιολογικού ή χημικού υλικού, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό, μιας και είχε αναπτυχθεί πολύ έντονη παραφιλολογία. Στο πεδίο υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός και με τη συνεργασία του ειδικού διακλαδικού λόχου και της ΕΜΑΚ ανασύρθηκαν και οι σοροί των άτυχων μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους», υπογράμμισε στην συνέχεια των όσων είπε στον «Ε», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Κάποιοι από τον καναπέ τους αναπτύσσουν τις θεωρίες τους, εμείς όμως δεν είμαστε στον καναπέ. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί, ξενυχτήσαμε και βρισκόμασταν στο πεδίο κι όχι στον καναπέ του σπιτιού μας με το πληκτρολόγιο και το κινητό στο χέρι γράφοντας διάφορες θεωρίες…»

 Ειδικότερα για τα όσα γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται από κάποιους στα social media σχετικά με το περιστατικό, ο Γιώργος Καλλινικίδης τόνισε με έμφαση: «Οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς. Επίσημος φορέας δεν μπορεί να είναι το facebook κι ό,τι γράφει εκεί μέσα ο καθένας, χωρίς να έχει καμιά σχέση, αναπτύσσοντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Εμείς είμαστε εκεί. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και βρεθήκαμε επί τόπου από την πρώτη στιγμή. Αν ήταν έτσι όπως γράφουν μερικοί «σοφοί» και συνωμοσιολόγοι θα ήμασταν εκεί; Κάποιοι από τον καναπέ τους αναπτύσσουν τις θεωρίες τους, εμείς όμως δεν είμαστε στον καναπέ. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί, ξενυχτήσαμε και βρισκόμασταν στο πεδίο κι όχι στον καναπέ του σπιτιού μας με το πληκτρολόγιο και το κινητό στο χέρι γράφοντας διάφορες θεωρίες. Διαβάσαμε απίστευτα κυριολεκτικά πράγματα που εντείνουν την ανησυχία των πολιτών. Έχουμε να παλέψουμε και αυτό. Ξαναλέω οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, οι οποίοι μη το ξεχνάμε, είναι και αυτοί άνθρωποι».

«Η σοβαρότερη κρίση που έχει  διαχειριστεί ο δήμος και γενικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς…»

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου δήλωσε ακόμη πως η συντριβή του ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους, είναι η σοβαρότερη κρίση που έχει  διαχειριστεί ο δήμος και γενικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, ένα γεγονός που μπορεί να μην συμβεί ποτέ ξανά στην περιοχή μας.

«Περάσαμε ένα διάστημα μεγάλης αγωνίας, γιατί δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς είναι αυτό το υλικό που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος. Γι’ αυτό και προληπτικά ζητήσαμε να κλείσουν οι κάτοικοι παράθυρα και κλιματιστικά και να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους», δήλωσε ακόμη στον «Ε» ο Γιώργος Καλλινικίδης.

 «Πολλά βλήματα έχουν διασπαρεί στον χώρο – Αν κάποιος συμπολίτης μας εντοπίσει κάτι στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις αρχές και  να μην ακουμπήσει τίποτα…»

 Όσον αφορά την επόμενο ημέρα, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου επισήμανε: «Πάρα πολλά βλήματα έχουν διασπαρεί στον χώρο. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με χειρουργική ακρίβεια και προσοχή γιατί εκεί δρουν άνθρωποι. Θα εξεταστεί ο χώρος σπιθαμή προς σπιθαμή. Δεν χρειάζεται καμιά βιασύνη. Πρέπει όλα να γίνουν όπως πρέπει για να μην κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή, ώστε κάποια στιγμή να θεωρήσουμε όλο το συμβάν μια θλιβερή ανάμνηση. Αυτό για να γίνει πρέπει να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν κι εμείς να στηρίζουμε από πίσω για ό,τι χρειαστεί. Αν κάποιος συμπολίτης μας εντοπίσει κάτι στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα τις αρχές και  να μην ακουμπήσει τίποτα. Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει κάποια κίνηση παρακινδυνευμένη. Ένα τηλέφωνο στον δήμο είναι αρκετό αν εντοπίσει κάτι για να στείλουμε τους αρμόδιους επί τόπου».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button