Παγγαίο

«Γίνομαι εξερευνητής του κόσμου…» στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης!

Ολοκλήρωση της καλοκαιρινής καμπάνιας

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία των καλοκαιρινών δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης στα πλαίσια της εκστρατείας φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας που διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Είναι η 5η συνεχή χρονιά που η βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συμμετέχει σ’ αυτήν την εκστρατεία. Φέτος συμμετείχαν 125 βιβλιοθήκες σ’ όλη την Ελλάδα ενταγμένες στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (network.nlg.gr) και το θέμα ήταν «Γίνομαι εξερευνητής του κόσμου…».
Από τις 16 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 26 εκδηλώσεις,  που υλοποιήθηκαν από 21 εθελοντές καθώς και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και παρακολούθησαν πάνω από 650 παιδιά!
Οι εκδηλώσεις ήταν ποικίλες και περιελάμβαναν πλήθος δραστηριοτήτων. Αναγνώσεις βιβλίων, δραματοποιήσεις ιστοριών, εικαστικά εργαστήρια, γνωριμία με τους ήρωες κλασικών και καινούριων παραμυθιών, εργαστήρια με πειράματα, «ταξίδια» στην ιστορία, στη γεύση και στην όσφρηση, σε φανταστικούς και εικονικούς κόσμους,  γνωριμία με τα χρώματα και με σημαντικούς καλλιτέχνες,  εργαστήρια δημιουργικής γραφής, εργαστήρια κόμικ, κουκλοθέατρο, φιλοσοφία, οριγκάμι κλπ.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η δανειστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάστηκε σε σχέση με προηγούμενους μήνες.
Αναλυτικά: Τον Ιούνιο το σύνολο των δανεισμών ανήλθε σε 1.674, τον Ιούλιο σε 2.136 (οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες δράσεις) και τον Αύγουστο σε 1.861. Οι δανεισμοί παιδικών βιβλίων ξεπέρασαν τους 1.200. Συνολικά δανείστηκαν 5.671 βιβλία.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές όλων των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά κι έδωσαν ζωντάνια στη Βιβλιοθήκη και απίστευτη χαρά στους μικρούς της φίλους. Πρόκειται για τους: Δέσποινα Αλεξανδρίδου (νηπιαγωγό), Όλγα Βαλταλή (φιλόλογο), Σάντυ Βιολιτζή (συγγραφέα), Κατερίνα Ζαχαροπούλου (βρεφονηπιοκόμο), Παρθένα Ιωαννίδου (δασκάλα), Κωνσταντίνα Καζέπη (δασκάλα), Μαρία Καρακατσάνη (νηπιαγωγό), Μιχαέλα Κεχαγιόγλου (νηπιαγωγό), Μένια Κλειτσιώτου (νηπιαγωγό), Γεσθημανή Κούφτα (δασκάλα), Κατερίνα Κυπραίου (δασκάλα), Σουζάννα Μουλλάκη (δασκάλα), Μαρία Μπένου (νηπιαγωγό), Εύα Νεράντζη (νηπιαγωγό), Μάρθα Παυλίδου (φιλόλογο), Ιωάννα Ρωμανού (φιλόλογο), Σωτήρη Τουβλατζή (μαθηματικό), Σοφία Τουφεξή (νηπιαγωγό), Λευτέρη Τσακιρίδη (λογοπεδικό), Σοφία Φιλιππίδου (νηπιαγωγό) και Χριστίνα Χιωτάκη (λογοπεδικό).
Πάνω απ’ όλα, όμως, η Βιβλιοθήκη θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους που τα ενθαρρύνουν να περάσουν το κατώφλι της Βιβλιοθήκης και να γνωρίσουν το μαγικό και ανεξάντλητο κόσμο του βιβλίου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button