Παγγαίο

Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παγγαίου

Και αυτή την χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον δήμο Παγγαίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Καλλινικίδης. Παράλληλα αναφέρθηκε και μια σειρά από έργα στις σχολικές μονάδες του Δήμου, με πολλές παρεμβάσεις.

Για  το Κοινωνικό Φροντιστήριο ο κ. Καλλινικίδης είπε, πως πέρυσι, ξεκίνησε με μια πρωτοβουλία που πήρε Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου σχετικά με την δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε πιλοτική βάση για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο. Αυτό έγινε προκειμένου να υπάρξει μια υψηλή ποιότητα ζωής των μαθητών του Δήμου και να τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες, ειδικά αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και χρειάζονται στήριξη. Για αυτή την δράση φυσικά χρειαζόμαστε την συμβολή των εκπαιδευτικών και των μαθητών για να γίνει στην ουσία πράξη η ιδέα μας. Όσοι θέλουν να συμβάλλουν μπορούν να το κάνουν εγγραφόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Koin.fro.paggaiou@gmail.com. ή μπορούν να καλούν στα τηλέφωνο του Δήμου 2592350009 6973418503 6987527835, είπε ο κ Καλλινικίδης.

Στόχος μας, κατέληξε ο κ. Καλλινικίδης, είναι το πρόγραμμα να λειτουργήσει στα σχολεία στην Ελευθερούπολη, στη Νέα Πέραμο, στη Νικήσιανη και στο Ποδοχώρι, έτσι ώστε να καλυφθούν και γεωγραφικά όλες οι περιοχές του Δήμου Παγγαίου καθώς και η μεταφορά των μαθητών να γίνει πιο εύκολη. Εναλλακτικά θα χρησιμοποιηθεί και το μοντέλο της τηλεκπαίδευσης.

Έργα στις σχολικές μονάδες

Αναφερόμενος στα έργα που αφορούν την σχολική στέγη, ο κ. Καλλινικίδης τόνισε ότι, «στόχος μας είναι μια διαδικασία με μεγάλα έργα που υλοποιούνται και έχουν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Έχουμε έργα στο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, στο ΕΠΑΛ, στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου και στη Νικήσιανη, στο Δ.Σ. Κοκκινοχώματος, μιλάμε δηλαδή για ενεργειακές αναβαθμίσεις που στόχο έχουν συγκεκριμένο και σημαντικό έργο. Θα γίνει μια πολύ μεγάλη ανακαίνιση με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες  αντλίες θερμότητας, και νέους λέβητες».

Ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι «το έργο είναι μεγάλο και υλοποιείται αυτή την στιγμή ενώ γίνονται εργασίες παντού σχεδόν σε Ελευθερούπολη και Ποδοχώρι. Βέβαια αυτό το έργο δεν τελειώνει σε δύο μήνες και μιλάμε άλλωστε για παράλληλα έργα σε πολλές σχολικές μονάδες, όμως μιλάμε για θέματα ασφαλείας και παράλληλα πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει μια μικρή αναστάτωση, αλλά με καλή θέληση από όλους θα πάμε καλά. Το σημαντικό είναι να γίνουν μεγάλα έργα. Και βέβαια συνεχίζουμε κανονικά και τα έργα των σχολικών συντηρήσεων και γενικά γίνεται μια σειρά από έργα αφού για εμάς η παιδεία είναι μια από τις προτεραιότητές μας και φυσικά θέλουμε όλα να είναι εντάξει και με σωστές παρεμβάσεις, παιδιά και εκπαιδευτικοί να είναι σε ένα σωστό χώρο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button