Παγγαίο

Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019 ο Δήμος Παγγαίου

Επιστολή από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli

Με επιτυχία στέφτηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Παγγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού ACES EUROPE, αφού ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019.

Στην επιστολή που έλαβε επίσημα ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli, δέχτηκε συγχαρητήρια για το βραβείο καθώς και για το ότι έχει επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες.

 

Τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Lupattelli

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Lupattelli αναφέρει ότι το Παγγαίο είναι πραγματικά ένα πολύ καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους και αποτελεί μέσο για την υγεία, την ενσωμάτωση, την εκπαίδευση και τον σεβασμό, που είναι οι κύριοι στόχοι της ACES Europe. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ACES Europe επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια νέα διάκριση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού της χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη βραβευμένη πόλη για το 2019 θα αναγνωριστεί τον επόμενο χρόνο ως πόλη – σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον δήμο Παγγαίου να θέσει την εν λόγω διάκριση ως επόμενο στόχο.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ACES Europe και τα μέλη της επιτροπής, τον υπουργό Αθλητισμού για τη στήριξή του Γ. Βασιλειάδη, την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά, την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Τσαρουχά, τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Αντωνιάδη, δημάρχους από όλη τη χώρα, την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή, τις αθλητικές ομοσπονδίες, το Επιμελητήριο Καβάλας, τους πολιτιστικούς – αθλητικούς φορείς του δήμου, όπως και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων που σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ κατάφεραν να υποβάλουν μια άρτια και τεκμηριωμένη πρόταση. Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει τόσο για την αθλητική προβολή και ανάπτυξη του τόπου, όπως και σε άλλα επίπεδα, ανεβάζοντας τους οικονομικούς δείκτες δημιουργώντας ένα ισχυρό brand name στο κομμάτι του τουρισμού.

 

Το επόμενο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης και η δημοτική αρχή θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες που θα ακολουθούσουν τη μεγάλη αυτή επιτυχία

Ο κ. Αναστασιάδης έλαβε πρόσκληση για να παραστεί μαζί με συνεργάτες του στην  τελετή απονομής του ACES EUROPE στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν επίσης, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπουργοί διαφόρων κρατών, δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων καθώς και εκπρόσωποι διάφορων Διεθνών Αρχών και Θεσμικών Οργανισμών. Το επόμενο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης και η δημοτική αρχή θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα ακολουθούσουν μετά αυτή τη μεγάλη αυτή επιτυχία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Από σήμερα ο δήμος Παγγαίου είναι μέλος της οικογένειας της ACES EUROPE και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2019 θα αποτελέσουν διαφήμιση για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τον Νομό Καβάλας, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Ελλάδα.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button