Παγγαίο

Έτοιμος ο φάκελος για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚΕ

Τη διάνοιξη περιφερειακού δρόμου ζήτησαν δημότες της Ελευθερούπολης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σύντομη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπόνος αναφέρθηκε στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) που είναι ο νέος νόμος περί προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε μεμονωμένα άτομα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων και επιβάλλει νέες υποχρεώσεις σε οργανισμούς που συλλέγουν, διαχειρίζονται ή αναλύουν τέτοιου είδους δεδομένα, όπως είναι οι Δήμοι. Ο Κανονισμός τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 25.05.2018 διαμορφώνοντας ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κ. Μπόνος ζήτησε να μάθει σε πιο στάδιο βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου τονίζοντας «είναι ένας νόμος που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα και θα ισχύει για όλους  και όποιος δεν τον εφαρμόσει θα έχει συνέπειες. Αφορά τα προσωπικά δεδομένα των συμπολιτών μας. Αν δεν τον εφαρμόσουμε θα είμαστε εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε μας κάνει μήνυση για θέματα προσωπικών δεδομένων. Είναι αναγκαίο για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον Δήμο».

Απαντώντας ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, τόνισε «είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας, πιστεύω ότι θα έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για να το συζητήσουμε στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια. Η προθεσμία μέχρι τον Μάιο είναι ικανοποιητική, έτσι ώστε να  έχουμε την συγκεκριμένη μας πρόταση. Το ξέρουμε, το παρακολουθούνε οι υπηρεσίες του Δήμου και ότι βήματα πρέπει να γίνουν θα γίνουν».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και δύο πολίτες, οι κ.κ. Θεόδωρος Λυμπεράκης και Γιώργος Δεληγιαννάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου που  βρίσκεται βόρειο δυτικά της Ελευθερούπολης, στον οποίο όπως σημείωσαν υπάρχουν οικόπεδα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν.  «Χρόνια τώρα ακούμε υποσχέσεις από τους δημάρχους αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι τώρα. Ο δρόμος είναι χαραγμένος από εμάς και με δικά μας έξοδα είχε ανοιχθεί αλλά δεν είναι προσβάσιμος. Είναι πάνω από είκοσι οικόπεδα τα οποία είναι άχρηστα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπεράκης, ενώ ο κ. Δεληγιαννάκης από την μεριά του αφού περιέγραψε επιγραμματικά τα όσα έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα, υπογράμμισε «στην ζωή μου δεν απογοητεύτηκα ποτέ, αλλά τώρα απογοητεύτηκα».

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Παγγαίου τόνισε  «την τελευταία φορά που ήρθατε σας υποσχεθήκαμε να μελετήσουμε  το έργο, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις των μηχανικών είναι προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ. Είναι ένας δρόμος ο οποίος έχει κάποια οικόπεδα όπως τα περιγράψατε. Από την κάτω πλευρά είναι τα οικόπεδα και από το πάνω μέρος είναι κάποιες ιδιοκτησίες οι οποίες είναι εκτός σχεδίου. Εμείς αναζητούμε την κατάλληλη οικονομική ευκαιρία για να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να το κατασκευάσουμε. Αυτή την στιγμή οι ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν αφορούν συντηρήσεις των υπαρχόντων δρόμων του οδικού δικτύου. Το πρώτο βήμα σε επίπεδο μελέτης  έχει γίνει περιμένουμε να δούμε πως θα το καλύψουμε οικονομικά».

Επίσης αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚΕ της Ελευθερούπολης, υπογραμμίζοντας ότι ολοκληρώθηκε ο φάκελος για την υποβολή της πρότασης, ο  προϋπολογισμός του έργου να είναι 942.000 ευρώ.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button