Παγγαίο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Φιλόπτωχου Αδελφότης Ελευθερούπολης

φιλοπτωχοσ αδελφοτησ ελευθερουπολησΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή το απόγευμα, η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ελευθερούπολης «Η ΑΡΩΓΗ», στο ξενοδοχείο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στην Ελευθερούπολη.  Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Δ.Σ., Εύα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης, απευθύνοντας ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα  μαγαζιά που πρόσφεραν τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά. Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η χορωδία του Γυμνασίου Ελευθερούπολης υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής, Νάντιας Κολιού.

 

Λίγα λόγια για το έργο της Φιλόπτωχου

 Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ελευθερούπολης “Η Αρωγή” δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της κάλυψης των βασικών αναγκών συμπολιτών μας που στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην. Χωρίς να περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά όρια της κωμόπολης όπου εδρεύει, επεκτείνει την ενεργό παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας τόσο υλική όσο και ηθική συμπαράσταση σε όποιον χρήζει αρωγής.

Μέσα από μια μακρόχρονη πορεία φιλανθρωπικής δράσης, έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί κοινωφελές έργο ανάλογο των εκάστοτε δυνατοτήτων της.

Έχοντας θέσει ως πρότυπο την προστάτη της, Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, επιχειρεί να ανακουφίσει όσους περισσότερους εμπερίστατους συνανθρώπους μπορεί. Βασιζόμενη αποκλειστικά στην εθελοντική προσπάθεια των μελών της – που είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή των ανδρών προσανατολίζεται κυρίως προς τρεις βασικούς άξονες:

  • τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση ενδεών αδελφών μας, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που μπορούν να της αποφέρουν κάποια έσοδα (φιλανθρωπικές βραδιές και συνεστιάσεις, παζάρια ρούχων και παιχνιδιών, φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων κ.ά.)
  • τη διανομή τροφίμων σε όσους τα έχουν ανάγκη.
  • την κάλυψη αναγκών σε ρουχισμό και επίπλωση, με τη λειτουργία ιματιοθήκης.

Παράλληλα, η Αδελφότητα συμβάλλει στην προώθηση του εθελοντισμού με τη λειτουργία του θεσμού των εθελοντών/εθελοντριών, οι οποίοι/ες λαμβάνουν ενεργό μέρος σε όλους τους τομείς οργάνωσης και δράσης της Αδελφότητας.

 

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button