Καβάλα

Η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» ενημερώνει την κοινωνία για τον σκοπό της

Στη διάρκεια της τακτικής συνεστίασης των μελών του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», μέλη της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» παρουσίασαν τη δράση και το όραμά τους για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, δηλαδή των τενάγειων και παρατενάγειων περιοχών των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης. Η παρουσίαση έγινε από τις εισηγήτριες της ομάδας, Αθηνά Ιωαννίδου και Γεύση Τσουρουκίδου, οι οποίες, αφού αναφέρθηκαν στους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες που μπορούν να προσδώσουν οφέλη στην περιοχή (αγροτική παραγωγή, περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός), απάντησαν σε ερωτήματα των μελών του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας σχετικά με το «Πάρκο Φιλίππων», τις προοπτικές και τις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν τα μέλη της ομάδας.

Επίσης, η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» καλεί νέους και παλιούς επιστήμονες, πολίτες και οργανισμούς με ενδιαφέρον και γνώση για την περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, σε μία παρουσίαση της δράσης της ομάδας, του οράματος και της ανάγκης που υπάρχει για συσπείρωση όλων νέων επιστημόνων, ενεργών πολιτών και οργανισμών, γύρω από ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή, που μπορεί να διαμορφώσει ένα λαμπρό μέλλον για όλους.

Στην άτυπη αυτή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00, στο αναψυκτήριο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, θα βρίσκονται οι τρεις υποομάδες τουρισμού, πολιτισμού και αγροτοπεριβάλλοντος, τα μέλη των οποίων θα εξηγήσουν τους σκοπούς και το πώς μπορείτε να ενταχθείτε σε αυτές. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

18.00-19.00 Τι είναι η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και τι το «Πάρκο Φιλίππων»
19.00-20.00 Τι είναι οι ομάδες τουρισμού, πολιτισμού και αγροτοπεριβάλλοντος και σε τι δραστηριοποιούνται
20.00-21.00 Ανοιχτή συζήτηση και εγγραφές νέων μελών

 

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” αποτελείται από νέους αλλά και εμπειρότερους επιστήμονες, με ενασχόληση σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος , όπως ο τουρισμός, η διαχείριση πολιτισμού, η αρχιτεκτονική, η γεωπονία, η αγροτική παραγωγή, η υδραυλική μηχανική, η οικονομική ανάλυση , η στρατηγική διοίκηση , η αρχαιολογία, η μουσειολογία, η γεωλογία κ.α.

Σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια θερμοκοιτίδα επιστημόνων και μία δεξαμενή επιστημονικών ιδεών που θα πηγάζουν από τον κοινωνικό ιστό και θα ασχολούνται αποκλειστικά με την βελτίωση και ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης και των όμορων δήμων. Το αντικείμενό της θα είναι μελετητικό, συμβουλευτικό, συντονιστικό και εκπαιδευτικό.

Στόχος της ομάδας επιστημόνων είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην περιοχή (region), μέσα από το οποίο θα γεννηθεί ένας ενδογενής- αυτοτροφοδοτούμενος προορισμός αριστείας.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίξουν, με όποιο τρόπο μπορούν, το έργο και τις δράσεις των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button