Καβάλα

Επιμένει η Εγνατία Οδός ΑΕ

Στις 12 Φεβρουαρίου 2018 δημοπρατούνται τα διόδια της Καβάλας

Μια μόλις εβδομάδα μετά την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού για την “Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση” σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας (ενός διαγωνισμού που αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου, με το τελικό σύστημα να εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018, αρχής γενομένης από την Εγνατία Οδό), η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την προκήρυξη ενός άλλου διαγωνισμού -με αντικείμενο, όμως, την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο 474ο χιλιόμετρο του δρόμου, δηλ. στην περιοχή της Άσπρης Άμμου!

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, βασικό σχέδιο του έργου που αναθέτει η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” είναι:

– η κατασκευή του Σταθμού Διοδίων (ΣΔ) στην «Καβάλα», όπως αποτυπώνεται στην Κ.Υ.Α. 6686/14.11.2014 (πρόκειται για την περιβόητη ΚΥΑ Χρυσοχοΐδη), και

– η συντήρηση και λειτουργία του Ανατολικού Τομέα της Εγνατίας Οδού (από Α/Κ 17 Κλειδίου μέχρι πριν το Τελωνείο Κήπων, μήκους περίπου 368,7 χλμ.) και των Καθέτων Αξόνων Α1 (Α/Κ Αξιού/Χαλάστρας – Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων”) & Α23 (“Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα” ) αυτής.

 

Η εκτιμώμενη αξία του έργου (χωρίς ΦΠΑ) προσδιορίζεται στα 49.455.000,00€, ενώ οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα πρέπει να καταθέσουν (πέραν από εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία ύψους 989.100,00 € και ισχύος τουλάχιστον 9 μηνών και 30 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης) προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής ως τις 5 Φεβρουαρίου. Η δε αποσφράγιση των προσφορών προγραμματίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button