Παγγαίο

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Απασχόλησαν και πάλι οι δημοπρασίες για τα μπιτς μπαρ των Αμμολόφων

dimotiko-symvoulio-pangeouΤελικά δεν υπάρχει και φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει συνεδρίαση κατά την οποία όλα θα κυλήσουν ήρεμα και ωραία στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Αυτή την φορά αφορμή να ανέβουν  οι τόνοι και να προκληθεί ένταση αποτέλεσε η συζήτηση για την επαναδημοπράτηση  των μπιτς μπαρ των Αμμολόφων, θέμα το οποίο επανήλθε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα.

Για άλλη μια φορά, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, παρουσία της νομικής συμβούλου του Δήμου, τονίσθηκε ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην διαδικασία της επαναδημοπράτησης προκειμένου να βεβαιωθούν στο Δήμο τα χρήματα της αρχικής δημοπράτησης.

Φυσικά όλα γίνονται για το  πολυθρύλητο οικόπεδο στους Αμμολόφους Α-10, που νοικιάστηκε στην διαδικασία με 108.000 ευρώ, δεν λειτούργησε και τώρα ο Δήμος ζητά από τον υπερθεματιστή 108.000 ευρώ, διαφορετικά, όπως είπε η νομική σύμβουλος του Δήμου,  αν δεν ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι την επαναδημοπράτηση των μπιτς μπαρ για  να γίνουν απαιτητά τα χρήματα κινδυνεύουν να τα πληρώσουν οι  ίδιοι, σε ίσα μερίδια.

Στη συζήτηση για το συγκεκριμένο μπιτς μπαρ παρενέβη και ο δικηγόρος του υπερθεματιστή, Παύλος Γκουρτζής, τονίζοντας ότι ο πελάτης του δεν λειτούργησε το μπιτς μπαρ και  επομένως ο Δήμος όφειλε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του και την απάντηση που είχε από την ΕΤΑΔ σε ερώτηση του (την οποία περιμένει να του έρθει και γραπτώς) , να προχωρήσει στην επαναπροξήρυξη της δημοπρασίας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαϊου, υπογραμμίζοντας ότι η επαναδημοπράτηση τώρα θα θεωρηθεί άκυρη, αφού  πλέον ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα. Επίσης αναφέρθηκε και στις δύο εξώδικες δηλώσεις που έκανε ο πελάτης του προς τον Δήμο Παγγαίου.

Απαντώντας η νομική σύμβουλος του Δήμου στον κ. Γκουρτζή, και από την ενημέρωση που είχε και η ίδια από την ΕΤΑΔ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όλη αυτή η συζήτηση για άλλη μια φορά για τα μπιτς μπαρ, προκάλεσε την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος  στάθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διαδικασία της αρχικής δημοπράτησης με την παρουσία «μπράβων», επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην διοίκηση του Δήμου, κατηγορώντας την για έλλειψη αποφασιστικότητας ,  όσο και στην νομική υπηρεσία του Δήμου.

Απαντώντας στον κ. Πριονίδη, ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης είπε ότι η νομική υπηρεσία δεν φταίει σε τίποτε.  Τελικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Γεγονός πάντως είναι ένα, ότι το θέμα των μπιτς μπαρ των Αμμολόφων θα έχει και συνέχεια!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button