Παγγαίο

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Την παραίτηση Ξουλόγη για λόγους ευθιξίας ζήτησε ο δήμαρχος Παγγαίου

Το θέμα των διμήνων μονοπώλησε για άλλη μια φορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλόγης  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) για τα δίμηνα και τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για την επίλυση του ζητήματος,  χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον δήμαρχο Παγγαίου «ο απολύτως τίποτα» αφού όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, καθυστέρησε τραγικά να δραστηριοποιηθεί.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππα Αναστασιάδη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης  τόνισε «το θέμα  των διμήνων μας ταλανίζει όλους και πλέον έχουμε περάσει σε μια άλλη φάση. Εκεί που λέγαμε ότι δεν τρέχει τίποτε και θα σβήσει το θέμα, απλώς το χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για να κάνει μικροπολιτική, δυστυχώς βλέπουμε ότι οι εξελίξεις τρέχουν μπήκαμε σε ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Οι πιέσεις οι όποιες γίνονται από την διοίκηση είναι γνωστές στους περισσότερους από εμάς. Ένα πράγμα το οποίο με πείραξε ιδιαίτερα και αναγκάστηκα να απαντήσω ήταν τα γραφόμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του κ. Ξουλόγη για τα δίμηνα και τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή στο ζήτημα της επίλυσης των διμήνων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον δήμαρχο Παγγαίου «ο απολύτως τίποτα» θεωρώντας ότι άργησε τραγικά για να δραστηριοποιηθεί. Να μας εξηγήσει ο κ. Ξουλόγης τι έχει κάνει στην καταγγελία του ιδίου αυτό το διάστημα και τι δεν έχουμε κάνει εμείς», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Απαντώντας στα όσα είπε ο δήμαρχος, ο κ. Ξουλόγης τόνισε «αυτό που ανήρτησα είναι μια συνοπτική περιεκτική απάντηση. Εσείς από τον Ιούνιο του 2016 όταν το ΑΣΕΠ έστειλε το πρώτο έγγραφο στο Δήμο Παγγαίου είχατε μια αλληλογραφία με το ΑΣΕΠ. Εμείς γίναμε γνώστες της αλληλογραφίας αυτής τον Ιανουάριο του 2017 όταν εδώ στήθηκε μια μικρή φιέστα με τους εργαζόμενους των διμήνων και με πυροβολούσαν μετά την συνάντηση που είχατε μαζί τους» είπε και αναφέρθηκε στα όσα γεγονότα είχανε προηγηθεί, όπως με τις καταστάσεις με τα ποσά που μοιράστηκαν που θα έπρεπε να πληρώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην και νυν, χωρίς να υπάρχει επίσημο έγγραφο του Δήμου.  Τόνισε ότι από τότε που έγινε γνωστό το θέμα μέχρι και σήμερα λύση δεν υπήρξε, «ενώ υπάρχει λύση», υπογραμμίζοντας «διαβάσατε την καταγγελία μου αλλά δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι γνωρίζουν γιατί κατηγορούμεθα. Εμείς κατηγορούμεθα διότι οι προσλήψεις που κάναμε στα δίμηνα γίνανε με καθυστέρηση».

Στα λεγόμενα του κ. Ξουλόγη απάντησε ο κ. Αναστασιάδης,

«το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο κ. Ξουλόγης τον αναγκάζει να λειτουργεί έτσι. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αν μην τι άλλο θα έπρεπε σε πρώτη φάση να κάνετε μια απλή ανάκληση της καταγγελίας σας. Δεν το κάνατε. Επιμένετε εκεί, ίσως δεν το επιτρέπει ο δικός σας πολιτικός κώδικας δεοντολογίας. Σίγουρα θα μπορούσατε, το οποίο εκεί χρειάζεται άλλου τύπου πολιτική ευθιξία να έχετε, να καταθέσετε την παραίτηση σας ενώπιον των συναδέλφων σας, κοιτάζοντας όλους μας έναν έναν στα μάτια. Αν μην τι άλλο όμως από ότι καταλαβαίνετε, έστω και σε ανθρώπινο επίπεδο είναι κάτι το οποίο μπορείτε και να σας δικαιώσει μετά από όλα αυτά που κάνατε, να πείτε συγγνώμη έχω κάνει λάθος» τόνισε και παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου.

Στη συζήτηση για τα δίμηνα παρενέβη και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπόνος, «έτσι  όπως πάμε μας χαρακτηρίζει η φράση «τα παιδία παίζει», αυτοκαταστρεφόμαστε. Αυτή την στιγμή δεν λέτε κ. Ξουλόγη, συμφωνείται με το κατηγορητήριο. Σας παρακαλώ να πείτε όχι. Τι είναι αυτά που λέτε εδώ μέσα. Θέλω απάντηση. Κάθε φορά που το θίγουμε αυτό το θέμα χειροτερεύει η κατάσταση. Μπορούμε να σταματήσουμε. Όχι απλά βγαίνει κάτι, αλλά απλά επιβαρύνουμε τις θέσεις μας. Να σταματήσετε να λέτε ποιος έκανε περισσότερα για να αθωωθούμε», τόνισε με έμφαση.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button