Παγγαίο

Ενδιαφέρον για τα Λουτρά Ελευθερών

Αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλογης

δημοτικο συμβουλιο παγγαιουΣε ήρεμο κλίμα και χωρίς καμία ιδιαίτερη θεματολογία  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Εξαίρεση αποτέλεσε η αποχώρηση του  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος εξεδήλωσε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, λίγες ώρες νωρίτερα,  αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην εκπροσωπηθεί ο κ. Ξουλόγης, από την νομική υπηρεσία του Δήμου στο δικαστήριο που έχει για το θέμα του Αρσενικού της Νικήσιανης.  «Αυτό αποτελεί μικρότητα στη σκέψη. Ποτέ ως Οικονομική Επιτροπή επί διοίκησης μου δεν πήραμε αρνητική απόφαση για δικαστήριο που είχανε  οι  πρώην δήμαρχοι κ.κ. Χρυσανίδης και Φιλόσογλου» τόνισε για να προσθέσει «δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Όχι όμως να καταδικάζουμε εδώ μέσα ο ένας τον άλλον. Όταν διοικούμε δεν έχουμε μικρότητα ψυχής».  Αποχωρώντας ο κ. Ξουλόγης από την αίθουσα, υπογράμμισε «η ζωή είναι κύκλος και γυρίζει ο τροχός» και κατηγόρησε το σώμα ότι μετέχει ως μάρτυρας σε δίκη εις βάρος του, και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παγγαίου Χάρη Παπαδόπουλο να δηλώνει πως έχει δεχτεί μήνυση από κάτοικο του Αγίου Ανδρέα, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον κ. Ξουλόγη.

Από εκεί και πέρα το θέμα της προκήρυξης της «Εργοανάπτυξης» για την ενοικίαση των Λουτρών των Ελευθερών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης,  Θεόδωρο Μπόνο, να αναφέρετε σε δηλώσεις του δημάρχου κ. Αναστασιάδη, ότι  η Αντιπεριφέρεια Καβάλας κάνει καλά την δουλειά της, «όταν δηλώνετε κάτι τέτοιο, τι να περιμένουμε. Τι απέγινε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Λουτρά. Τα διεκδικήσατε για να δοθούν στο Δήμο έστω κατά χρήση» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρατήσει κομματικές ισορροπίες, με τον κ. Μπόνο να  ζητά επιτακτικά από τον δήμαρχο να ζητήσει την συνδρομή των 3 κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας οι οποίοι τον περιμένουν για να λύσουν το θέμα της παραχώρησης ή να βάλουν πλάτη σε αυτό.

Απαντώντας ο δήμαρχος, υπογράμμισε ότι τους έστειλε το ψήφισμα που είχε εκδώσει το Δ.Σ. για τα Λουτρά και έκτοτε δεν είχε ενημέρωση για την τύχη του. Εκθείασε το γεγονός, ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι συμπαθέστατοι, έχουν βρεθεί πολλές φορές μαζί του, αλλά ουσία δεν είδαμε, είπε.

Παράλληλα ανέφερε ότι αν τελικά ενδιαφερθεί ο Δήμος για την ενοικίαση, υπάρχει πρόβλημα για την χρηματοδότηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν, μια και τα προγράμματα ΕΣΠΑ ζητούν μερίδιο χρηματοδότησης από τον Δήμο, πράγμα που είναι δύσκολο.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι  πριν λίγο καιρό νοικιάστηκε το κάμπινγκ της παραλίας Οφρυνίου με τίμημα ανάλογο του ετήσιου οικονομικού τιμήματος των Λουτρών με διαφορά 5.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο Δήμος Παγγαίου αξιοποιεί καλύτερα τα δικά του ακίνητα προς όφελος του ταμείου του.

Ο κ. Μπόνος ζήτησε επίσης να μάθει πόσο στοίχισε η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου και αν υπάρχει γραπτή ανακοίνωση από την ΕΤΑΔ για την επαναδημοπράτηση των μπιτς μπαρ των Αμμολόφων.

Όσον αφορά το κόστος της συναυλίας, ο πρόεδρος της Μονομετοχικής κ. Δημήτρης Κουτούλας τόνισε ότι τα έσοδα ανήλθαν σε 19.000 ευρώ και τα έξοδα σε22.000 ευρώ, με τον δήμαρχο να συμπληρώνει ότι στόχος ήταν η ανάδειξη της Ανακτορούπολης «ρισκάραμε και πετύχαμε. Έγιναν έργα υποδομής και βάλαμε σταθερές βάσεις συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων», ενώ για τους Αμμόλοφους είπε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button