Παγγαίο

Ένας μυοκάστορας κάνει βόλτες στην Ηρακλείτσα (βίντεο)

Το τελευταίο διάστημα πολλές ήταν οι αναφορές στον πρόεδρο του Νώε Χρήστο Παλληκαρά για ένα παράξενο “επισκέπτη” στην περιοχή της Νέας Ηρακλειτσας.

Τελικά την λύση στο μυστήριο μας την έδωσε ο φίλος μας Κώστας Τσαπανάκης του οποίου είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες/βίντεο. Επρόκειτο για ένα μυοκάστορα που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ηρακλειτσας. Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων το συγκεκριμένο τρωκτικό δεν είχε ξανακάνει την εμφάνιση σου στην Νέα Ηρακλειτσα.

Όπως αναφέρει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου, οι επιπτώσεις της παρουσίας του στους υγροτόπους, μέσα από τη διατροφή του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, μπορεί να είναι αρνητικές για τις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων.

Ο Μυοκάστορας θεωρείται επιβλαβές είδος και για την οικονομία καθώς τρέφεται σε αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις σοδειές. Με τα λαγούμια που ανοίγει δίπλα σε αρδευτικά συστήματα, αποστραγγιστικά έργα και αναχώματα ποταμών και λιμνών προκαλεί αστάθεια στο έδαφος

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button