Ελλάδα

Εκτοξεύτηκαν σε πέντε χρόνια τα κρούσματα άγριας κακοποίησης ζώων

Τι λένε τα επίσημα στοιχεία

κακοποιηση ζωουΠιο άγρια από ποτέ είναι τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας. Μέσα σε πέντε χρόνια τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί.
Ο νόμος 4039/2012 για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων άνοιξε το δρόμο για να φτάνουν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις κακοποίησης, επιβάλλοντας στους δράστες ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα.
Σύμφωνα με τα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία της Αστυνομίας πανελλαδικά το 2009 συνελήφθησαν εννέα δράστες για κακοποίηση ζώων συντροφιάς. Πέντε χρόνια αργότερα, ο αριθμός έφτασε τις 143 συλλήψεις.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 2014 οι καταγγελίες που έγιναν πανελλαδικά στις Αρχές για κακοποίηση-ενεργητική και παθητική-βασανισμό ή θανάτωση ζώου ξεπέρασαν τις 790, ενώ τους πρώτους 10 μήνες του 2015, ο αριθμός των καταγγελιών έφτασε τις 950.
Όπως αναφέρει στα Νέα ο αστυνόμος Α΄Κτηνίατρος Απόστολος Περιστέρης, οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων στις οποίες λειτούργησε αυτεπαγγέλτως η Αστυνομία από 19 που ήταν το 2009, το πρώτο δεκάμηνο του 2015 εκτοξεύτηκαν στις 833.
Πλέον τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι πιο άγρια από ποτέ, όπως τονίζουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και εκπρόσωποι των Αρχών. Αρνητικές πρωτιές στα βίαια περιστατικά κακοποίησης-βασανισμού και θανάτωσης ζώων έχουν η Κρήτη και η Εύβοια.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button