Καβάλα

Διάγνωση – εξπρές για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας

Εντός της εβδομάδας θα εγκατασταθεί το νέο μηχάνημα pcr

Αποτελέσματα μέσα σε μισή ώρα, για το αν κάποιος είναι θετικός ή όχι στον κορωνοϊό, θα βγάζει το νέο μηχάνημα pcr, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί εντός της εβδομάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Ντίνος Κλειτσιώτης, το νέο μηχάνημα είναι δωρεά του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και της εταιρείας Πετρελαίων.

«Το νέο μηχάνημα βοηθά πάρα πολύ και εμάς ως Νοσοκομείο, αλλά και όσους θεωρούνται ύποπτα περιστατικά, καθώς σε λίγη ώρα θα ξέρουν αν έχουν ή όχι τον ιό. Ειδικότερα δε τώρα που ανοίγουν και τα σύνορα…»

«Είναι κάτι που το θέλαμε από την αρχή, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε στο εμπόριο. Βρήκαμε όμως τον τρόπο μέσω ενός προμηθευτή από Αθήνα, ο οποίος θα το φέρει μέσα στην εβδομάδα, μετά και τη δωρεά των Πετρελαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Θα έχουμε λοιπόν αποτελέσματα μέσα σε μισή ώρα, κάτι που μας βοηθά πάρα πολύ και εμάς ως Νοσοκομείο, αλλά και όσους θεωρούνται ύποπτα περιστατικά, καθώς σε λίγη ώρα θα ξέρουν αν έχουν ή όχι τον ιό. Ειδικότερα δε τώρα που ανοίγουν και τα σύνορα και θα βρεθούν στην περιοχή μας πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό», δήλωσε για το θέμα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Μειούμενος βαίνει ο αριθμός όσων εξετάζονται για κορωνοϊό

 Σε ερώτηση για το αν υπάρχει προσέλευση πολιτών που εξετάζονται για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης απάντησε: «Έχουμε κάποια προσέλευση, όμως βαίνει συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους. Τα περισσότερα δείγματα που λαμβάνουμε είναι γιατί κάποιοι συμπολίτες μας πρέπει να υποβληθούν σε εγχείριση, είτε σε όσους πηγαίνουν σε Κέντρα Αποκατάστασης και Γηροκομεία. Άρα, το ότι έχουμε ολοένα και λιγότερους συμπολίτες μας που εξετάζονται για κορωνοϊό, σημαίνει ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει η εξάπλωση που έχουμε στην Π.Ε. Ξάνθης για παράδειγμα. Αυτό μας χαροποιεί, όμως τα μέτρα συνεχίζουν να είναι αυστηρά όσον αφορά την είσοδο στο νοσοκομείο μας».

«Θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα των χειρισμών τέτοιων περιστάσεων. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία εδώ και τρεις μήνες…»

 Τέλος, για το αν τον ανησυχεί το γεγονός του ανοίγματος των συνόρων κι άρα η πιθανότητα για αύξηση κρουσμάτων και στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας τόνισε: «Είναι γεγονός, αυτό που είπε και ο πρωθυπουργός, ότι θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητα των χειρισμών τέτοιων περιστάσεων. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία εδώ και τρεις μήνες που αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό. Μακάρι οι επισκέπτες της χώρας μας να μη μας δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε όποια δυσκολία μας προκύψει, έχοντας αποτελέσματα σε λίγες μέρες, μέσα σε μερικά λεπτά».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button