Παγγαίο

Δελτίο τύπου “ΝΩΕ”

Ευχαριστίες στον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Περάμου

Περιστατικό κακοποίησης και βάναυσης μεταχείρισης σκύλου, σημειώθηκε την Κυριακή (20.09.20) και απογευματινές ώρες στο Δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Ανδρέα Καβάλας.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Περάμου την 21.09.20 από φιλόζωο ιδιοκτήτη σκύλου κάτοικο τού ανωτέρου οικισμού και μέλος τού Φιλοζωικού συλλόγου Νώε.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ημίαιμο ντόπερμαν το οποίο είχε χαθεί και περιφερόταν επί ημέρες στον Άγιο Ανδρέα βρήκε ενστικτωδώς προσωρινό καταφύγιο έξω από την οικία τού καταγγέλλοντος. Όταν ο ιδιοκτήτης του ντόπερμαν πληροφορήθηκε ότι το σκυλί βρίσκεται στο ανώτερο σημείο, πήγε με το αυτοκίνητο του, για να το παραλάβει. Τότε επειδή ο σκύλος δεν έμπαινε στο αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του προτίμησε να δέσει σχοινί στο λουρί του και να τον τραβήξει με το αυτοκίνητο. Την επόμενη ημέρα 21.09.20 το σκυλί επανεμφανίστηκε στην οικία του καταγγέλλοντος έχοντας αυτή τη φορά δεμένη στο λουρί του μεταλλική αλυσίδα την οποία έσερνε και στο άκρο τής οποίας υπήρχε ξύλινος πάσσαλος τον όποιο προφανώς το σκυλί, τράβηξε και έβγαλε από το σημείο που το είχε δέσει ό ιδιοκτήτης. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε, σκαλώνοντας σε κάποιο δύσβατο σημείο.

Η κινητοποίηση των ανδρών του Α.Σ. Νέας Περάμου ήταν άμεση, κατόπιν τής καταγγελίας του συμβάντος, εντοπίζοντας τον ιδιοκτήτη και σχηματίζοντας σέ βάρος του δικογραφία, για παράβαση του Νόμου (περί δεσπεζομενων και αδέσποτων ζώων)Ν 4039/2012 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν 4235/2014 βεβαιώνοντας ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε ως σύλλογος φιλόζωων Νώε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια μας στον διοικητή του Α.Σ. Νέας Περάμου κ. Κούτρα Χρήστο το προσωπικό της υπηρεσίας τού καθώς για πολλοστή φορά αποδεικνύουν με την αμεσότητα και τον επαγγελματισμό τους, ότι βρίσκονται δίπλα μας στον αγώνα για την καταπολέμηση της πάσης φύσεως κακοποίησης και κακομεταχείρισης δεσπεζομενων και αδέσποτων ζώων.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Νώε
Παλληκαράς Χρήστος

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button