Οικονομία

Black Friday με μεγάλες εκπτώσεις

Μεγάλες προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης τρέφει ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας για την επικείμενη Black Friday, σύμφωνα με όσα τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, επισημαίνοντας ότι ήταν μια σωστή απόφαση, ενώ μίλησε και για το αλαλούμ που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης αναφέρθηκε και στην κίνηση στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

«Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές…»

«Επειδή είχαμε πέρυσι 15 μέρες ενδιάμεσες εκπτώσεις και στη συνέχεια η Black Friday που στην ουσία ήταν Black Week, ούτε η μία περίοδος δούλεψε καλά, ούτε η άλλη. Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και κατ’ επέκταση ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, περιμένουν φέτος την Black Friday. Ποντάρουμε πολλά σε αυτή, ώστε να ανέβουν οι τζίροι στα καταστήματα μας και να υπάρχουν πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια ο θεσμός έχει ξεχειλώσει, έχει γίνει εβδομάδα ή και δεκαήμερο. Ήδη τα κανάλια παίζουν διαφημίσεις των μεγάλων αλυσίδων. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά μας, είναι κάτι που το περιμένουν οι συνάδελφοι, θα το δουν στην πράξη και οι καταναλωτές. Η Περιφέρεια μας έχει υποσχεθεί ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να επικοινωνήσουμε τις εκπτώσεις για εκείνη την ημέρα. Είμαστε σε συζητήσεις, περιμένουμε να υλοποιηθεί από την Π.Α.Μ.Θ., ώστε κι εμείς να κάνουμε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια τις επόμενες μέρες, για να δείξουμε ότι και η μικρομεσαία επιχείρηση, το κατάστημα της γειτονιάς, συμμετέχει σε αυτήν την μεγάλη προωθητική κίνηση», σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»

 Όσον αφορά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας που τα τελευταία χρόνια άρχιζε με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, εδώ και χρόνια, ζητούσε την κατάργηση τους. Αυτό λόγω του ότι ο Νοέμβριος είναι μήνας παραλαβής των προϊόντων της επόμενης σεζόν, της χειμερινής εν προκειμένω, οπότε δεν μπορούσαν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις προσδοκώμενες για τους καταναλωτές εκπτώσεις, προκειμένου οι τιμές να είναι ελκυστικές. Γι’ αυτό και βλέπαμε φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Άρα, καλώς καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις».

«Οι αποφάσεις για το άνοιγμα τις Κυριακές, προκάλεσαν αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς…»

 Σε σχέση με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε σχετικά: «Μαζί με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις λειτουργούσαν τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή αυτών, είτε Νοέμβριο, είτε Μάιο. Με αιφνιδιαστική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου κι ενώ καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, μας ζητήθηκε να ανοίξουμε τα καταστήματά μας στις 6 Νοεμβρίου. Παραμονή του ανοίγματος το υπουργείο ανακοίνωσε ότι λόγω των καιρικών φαινομένων που αναμένονταν, τα καταστήματα θα ήταν κλειστά εκείνη την Κυριακή για να ανοίξουν αυτήν της 13ης Νοεμβρίου. Στη συνέχεια με νέα απόφαση του το υπουργείο αποφάσισε τελικά τα καταστήματα να ανοίξουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, την μεθεπόμενη της Black Friday, με τα σημερινά δεδομένα πάντα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στο γόνατο, χωρίς σχεδιασμό και ουσία. Προκάλεσε αναστάτωση και στην αγορά και στους καταναλωτές. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να διαβουλεύεται με τους φορείς της αγοράς. Το τριτοβάθμιο όργανό μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι θέλει η αγορά. Το υπουργείο δεν πρέπει να κάνει μονομερείς κινήσεις που δημιουργούν αναστάτωση. Θέλουμε το υπουργείο να είναι αρωγός μας, ώστε να λύνονται ζητήματα και όχι να ανακύπτουν προβλήματα και στρεβλώσεις».

Για την κίνηση του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Δεν κινείται τίποτα. Αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες. Έχουμε μια καλοκαιρία παρατεταμένη. Οι ανάγκες των καταναλωτών για να αλλάξουν την γκαρνταρόμπα τους δεν υφίστανται με αποτέλεσμα να πορεύονται όλοι με αυτά που έχουν, πάντα σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς της ενέργειας κλπ. Έχουμε ελπίδες ότι θα υπάρξει κίνηση στην αγορά την Black Friday, γιατί δεν είχαμε και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Το καταναλωτικό κοινό κρατά δυνάμεις για να ψωνίσει εκείνες τις ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας μας που δεν θέλει να ψωνίσει νέα ρούχα και παπούτσια. Το θέμα είναι ότι οι καταστάσεις κι αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες μας τους αναγκάζουν να αφήνουν ένδυση και υπόδηση σε δεύτερη και τρίτη μοίρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button