Καβάλα

Μπήκαν τα χρήματα

1,5 εκ. ευρώ στο ταμείο της «Δημωφέλεια»

ιωσηφιδου - δημωφελειαΤο 1,5 εκατομμύριο ευρώ της αποζημίωσης, για την απαλλοτρίωση των εβδομήντα πέντε στρεμμάτων στο Εσκί Καπού, προκειμένου να επεκταθεί το κρηπίδωμα του λιμένα «Φίλιππος Β», μεταφέρθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, από το αποθεματικό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, σε τραπεζικό λογαριασμό της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια». Έτσι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της «Δημωφέλεια», διασφαλίστηκε η ολοκλήρωση του έργου στο εμπορικό λιμάνι, ενώ μπήκε στο «ταμείο» της επιχείρησης ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί σε έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, εντός των προσεχών ημερών, θα γίνει αποδέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Ο.Λ.Κ., προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια» έκανε γνωστό ότι χθες το πρωί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε  σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ της αποζημίωσης της απαλλοτρίωσης  των 74 στρεμμάτων του Εσκί Καπού από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για τις κατασκευαστικές ανάγκες του νέου Λιμανιού. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών της επιχείρησης που είχαν αίσιο τέλος. Σημείωσε δε πως η σημερινή  ημέρα είναι ιστορική από όλες τις απόψεις για την επιχείρηση.   Όπως τονίζεται στην  ανακοίνωση «η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι χαροποιεί κάθε Καβαλιώτη (πλην μίας δημοτικής παρατάξεως), καθώς αφενός σήμερα συντελείται η απαλλοτρίωση για την κατασκευή του εμπορικού λιμένα της πόλης και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πλέον κίνδυνος για το έργο και αφετέρου το ποσό αυτό πολύ γρήγορα θα διατεθεί στην αγορά της Καβάλας. Η Διοίκηση της επιχείρησης διαβεβαιεί κάθε δημότη μας ότι είναι έτοιμη σε συνεργασία με τον Δήμο καβάλας να αξιοποιήσει άμεσα το ποσό αυτό προς όφελος της κοινωνίας μας, επενδύοντας σε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι:

«Εντός των προσεχών ημερών, η επιχείρηση θα αποδεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς του Οργανισμού Λιμένα  Καβάλας (ΟΛΚ)  προκειμένου ο ΟΛΚ να ξεφύγει από την δυσάρεστη θέση που έχει περιέλθει μετά την αναγκαστική δέσμευση τους και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία και το έργο του, στα οποία σαν Δημωφέλεια και Δήμος Καβάλας προσβλέπουμε  προς επωφελεία των συμφερόντων της πόλης μας».

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button