ΕργασίαΧωρίς κατηγορία

Αυξάνουν τα δρομολόγια το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Επιπλέον δρομολόγια έχει βάλει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της άρσης των απαγορευτικών μέτρων. Ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε ότι σταδιακά προχωρούν στην αύξηση των δρομολογίων.

Ειδικότερα ο κ. Χαλεπιάδης αναφέρει:

«Με την άρση των μέτρων είδαμε κάποια αυξημένη κίνηση στα αστικά. Έχουμε βάλει επιπλέον δρομολόγια σε κάποιες γραμμές αλλά επιμένει ο κόσμος στο φόβο να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο για να κατέβει. Ενώ βλέπουμε πολύ κόσμο στην αγορά, δεν χρησιμοποιούν το λεωφορείο. Αυτό είναι ένα δύσκολο παζλ για μας. Βάζουμε σιγά- σιγά δρομολόγια ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες αλλά δεν γίνεται να επανέλθουμε στην κανονικότητα πριν τον κορωνοϊό. Σιγά- σιγά θα μπουν κι αυτά, ανάλογα με την επιβατική κίνηση. Βλέποντας και κάνοντας.

Έχει δημοσιευτεί από τα ΜΜΕ, έχουμε βάλει ανακοινώσεις στις στάσεις, είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα μας, για να γνωρίζει ο κόσμος. Μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος.

Στα μαθητικά δρομολόγια είναι σφιγμένα τα πράγματα. Δεν είναι καλά. Ξεκίνησαν, σίγουρα υπάρχει κάποια επιπλέον κίνηση με τους μαθητές αλλά ακόμη κι αυτοί δεν ανταποκρίνονται σύμφωνα με τη δυναμικότητα των σχολείων».

Για το σταθμό τροφοδοσίας στο Περιγιάλι που κατασκευάζει το Αστικό ΚΤΕΛ είπε ότι «είναι ο σταθμός τροφοδοσίας, το πλυντήριο και το λιπαντήριο. Έχουμε ξεκινήσει από το τέλος Νοεμβρίου και το έργο προχωράει. Έχουμε τελειώσει με τα μπετά του κτηρίου και συνεχίζουμε σιγά- σιγά. Είναι μια δύσκολη εποχή, οι κινήσεις πρέπει να γίνονται συγκρατημένα αφού χρειάζονται χρήματα κι όταν η δουλειά είναι «μαζεμένη» θα προχωράμε ανάλογα. Το ξεκίνημα έγινε κι ευελπιστούμε να τελειώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα».

 

Αύξησε τα δρομολόγιά του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μετά την άρση απαγόρευσης των διανομαρχιακών μετακινήσεων

 

Σε αύξηση των δρομολογίων του προχώρησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω του ότι άρθηκαν οι περιορισμοί με τις διανομαρχιακές μετακινήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Πανταζή έχουν αυξήσει όλα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές.

Συγκεκριμένα ο κ. Πανταζής δήλωσε:

«Είναι πλέον ελεύθερες οι μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ νομών και γι’ αυτόν το λόγο έχουμε αυξήσει τα δρομολόγιά μας από την Παρασκευή. Θα τα αυξάνουμε κάθε βδομάδα ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό που θα είναι το προπέρσινο πρόγραμμα πριν την πανδημία. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, αλλά είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι αυτό δεν θα γίνει αμέσως. Θα γίνει σιγά και γι’ αυτό θα αυξάνουμε τα δρομολόγιά μας σταδιακά βδομάδα με τη βδομάδα.

Τα έχουμε αυξήσει ήδη σε όλες τις γραμμές. Στη γραμμή Καβάλας- Δράμας είναι περίπου 15 τη μέρα, το ίδιο ισχύει κι από τη μεριά προς Χρυσούπολη και Ξάνθη, προς Πέραμο- Ελαιοχώρι. Η γραμμή Καβάλα- Αθήνα γίνεται καθημερινά, πλέον, με ένα δρομολόγιο απ’ ευθείας κι όχι μέσω Θεσσαλονίκης όπως το είχαμε στην εποχή της πανδημίας. Αυξήσαμε και τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- Θεσσαλονίκης χωρίς ακόμη να έχουμε την κίνηση που πρέπει. Θα γίνει σταδιακά. Άλλωστε πάντα υπήρχε πτώση μετά τις γιορτές. Οι φοιτητές δεν έχουν λόγο μετακίνησης με κλειστές τις σχολές. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε να επανέλθουμε σταδιακά. Πλέον κι εμείς δίνουμε κίνητρο στον κόσμο, τα περισσότερα δρομολόγια, ώστε να ταξιδέψει έχοντας περισσότερες επιλογές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε ένας κλάδος που έχει πληγεί υπερβολικά, ίσως κι ανεπανόρθωτα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτήν τη ζημιά, είναι πολύ μεγάλη. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Η οικονομική βοήθεια που λάβαμε που αφορούσε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 αν και μικρή είναι σημαντική στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Πήραν μια ανάσα οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ αλλά αυτό δεν φτάνει. Διεκδικούμε και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε και τις επόμενες αποζημιώσεις που είναι για το υπόλοιπο διάστημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο, σχεδόν ένας χρόνος. Πιστεύουμε να δοθούν ώστε να καλύψουμε ένα μέρος της ζημίας. Θέλω, όμως, να βλέπω τη συνέχεια με αισιοδοξία».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button