Παγγαίο

Ανησυχία για παράταση των εργασιών το καλοκαίρι στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα

Τον έντονο προβληματισμό του, για την πιθανή παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα πέραν της 14ης Μαΐου για την κατασκευή σταθμού πλευρικών διοδίων στο ρεύμα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η εταιρεία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες κατασκευής του δεύτερου σταθμού πλευρικών διοδίων (ο πρώτος ήδη λειτουργεί στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα) πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μέσα στο καλοκαίρι.

«Δυστυχώς στην Αθήνα κάποιοι κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, ενώ δεν γνωρίζουν την ιδιομορφία της περιοχής και τα προβλήματα που δημιουργούν. Πέραν του ότι δεν ξέρουν, δεν ακούν κιόλας…»

«Τονίζουμε διαρκώς ότι τα πλευρικά διόδια είναι αχρείαστα στην περιοχή μας. Δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς στην Αθήνα κάποιοι κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, ενώ δεν γνωρίζουν την ιδιομορφία της περιοχής και τα προβλήματα που δημιουργούν. Πέραν του ότι δεν ξέρουν, δεν ακούν κιόλας. Δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Η μόνη «λύση» που δίνουν είναι όταν καταγράφεται μποτιλιάρισμα το καλοκαίρι από τους οδηγούς που επιστρέφουν από τη θάλασσα, να ανοίγουν τα διόδια για λίγα λεπτά για να περνάνε δωρεάν. Όλα έπρεπε να προβλεφθούν από την αρχή. Δεν έγινε αυτό και δυστυχώς έχουμε μόνο προβλήματα από αυτά τα διόδια», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Πριονίδης.

«Νομίζω ότι δεν θα προλάβουν να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες μέχρι και τα μέσα Μαΐου και θα δημιουργήσουν και πάλι πρόβλημα μέσα στο καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία…»

«Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα δεδομένα, νομίζω ότι δεν θα προλάβουν να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, δηλαδή μέχρι και τα μέσα Μαΐου. Δεν θα προλάβουν και θα δημιουργήσουν και πάλι πρόβλημα μέσα στο καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Οι οδηγοί θα κινούνται μέσα από το Παληό και από τον επαρχιακό δρόμο Ακροβουνίου – Αγίου Ανδρέα για να τα παρακάμπτουν. Βέβαια να έχουμε υπόψη μας ότι πολλά φορτηγά δεν περνάνε από τα διόδια, αλλά από την παραλιακή Εγνατία. Όσο περισσότερους σταθμούς διοδίων βάζουν, τόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ασκεί μεγάλη πίεση για το θέμα, αλλά δυστυχώς δεν αποφασίζουμε εμείς. Αν μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι εκ των υστέρων είναι ευχής έργο. Εμείς πάντως τους επισημαίνουμε τα προβλήματα για να μην μας πουν μετά ότι δεν γνώριζαν», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Νέα Πέραμο – Στόχος της διοίκησης του δήμου Παγγαίου είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών αναφέρθηκε και στην έναρξη ενός σημαντικού έργου για την Νέα Πέραμο.

Αυτό αφορά την πλήρη ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου. Η εικόνα της κεντρικής οδού πρόκειται να αλλάξει ριζικά, καθώς θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, αλλά και ηλεκτροφωτισμός με λάμπες τύπου LED. Παράλληλα θα βελτιωθεί σημαντικά η αισθητική του δρόμου, αφού θα απομακρυνθούν οι παλιές ξύλινες κολώνες της Δ.Ε.Η. και τα καλώδια.

Σύμφωνα με τον κ. Πριονίδη η το έργο θα αφορά σχεδόν όλο το μήκος της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την συμβολή της με την οδό Νίκης (παραλία – Hotel Plage) μέχρι και λίγο πριν την αερογέφυρα της παραλιακής Εγνατίας στον επαρχιακό δρόμο προς το δημοτικό διαμέρισμα των Ελευθερών.

«Πραγματικά με το έργο αυτό θα αλλάξει η όψη μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας, που συνδέει την Νέα Πέραμο με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα της Δ.Ε. Ελευθερών και τους Αμμολόφους. Ο δρόμος αυτός θα γίνει πιο ασφαλής για πεζούς και οδηγούς. Αρχίζει το έργο σε μια καλή περίοδο, καθώς στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν τη θερινή περίοδο, οπότε και η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button