Παγγαίο

Άλλαξε όψη η ανατολική είσοδος της Νέας Περάμου

Μετά από 20 και πλέον χρόνια εγκατάλειψης, ο χώρος του παλιού γυμνασίου και λυκείου της Νέας Περάμου (μετέπειτα ΚΟΡΕΛΚΟ), άλλαξε επιτέλους όψη και πλέον μπορούν να τον χαρούν κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

Η ανατολική είσοδος της Νέας Περάμου, ύστερα από πρόταση του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστου Πριονίδη και αποδοχή αυτής από τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου, μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία, δίνοντας μια νέα αισθητική στον επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένο χώρο.

«Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από συλλόγους, αλλά και από τον δήμο για διάφορες εκδηλώσεις…»

«Για πολλά χρόνια ήταν ένας παρατημένος χώρος, που έμοιαζε με ζούγκλα. Ζήτησα από τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, να μου δώσει το ok, για να προχωρήσουμε στις εργασίες ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής, με το αποτέλεσμα δουλειάς μηνών, να είναι πλέον ορατό από όλους. Έγινε αποψίλωση χόρτων και κλαδιών, καθαρισμός γενικότερα της περιοχής, φωτίστηκε και αξιοποιήθηκε και η υπόγεια διάβαση για να επικοινωνεί άμεσα ο επισκέπτης με την παραλία, ενώ επαναλειτουργούν και τα σιντριβάνια! Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από συλλόγους, αλλά και από τον δήμο για διάφορες εκδηλώσεις», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Χρήστος Πριονίδης.

«Ό,τι κάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αντιμετωπίζεται με καλά σχόλια…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποια είναι τα πρώτα μηνύματα που έλαβε από τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών σχετικά με την παρέμβαση αυτή, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Πρόκειται για μια πολύπαθη γειτονιά, για την οποία κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο. Σίγουρα και μόνο που είδαν ένα μέρος που ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι, πλέον να αναδεικνύεται, είναι ευχαριστημένοι. Το βλέπουν θετικά, τα σχόλια τους είναι επίσης θετικά. Ό,τι κάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αντιμετωπίζεται με καλά σχόλια. Υπάρχουν και δημότες που είναι περισσότερο απαιτητικοί, δεκτό, αλλά αυτά που μπορούμε να τα διορθώσουμε, τα διορθώνουμε και με το παραπάνω».

«Προχωράμε εφεξής πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λήψη απόφασης κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Πριονίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που συνεχίζεται εκ μέρους του δήμου Παγγαίου για την κατεδάφιση των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων της Δ.Ε. Ελευθερών. «Προχωράμε εφεξής πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λήψη απόφασης κατεδάφισης των εν λόγω κτιρίων σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. Τα ετοιμόρροπα αυτά κτίρια εγκυμονούν κινδύνους. Στόχος είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον ταυτόχρονα. Προλαμβάνουμε με αυτόν τον τρόπο οποιοδήποτε κακό θα μπορούσε να συμβεί. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτίρια, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου».

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων ενόψει της χειμερινής περιόδου, όπως και ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων από ογκώδη αντικείμενα

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, μίλησε και για την αντιπλημμυρική θωράκιση των δημοτικών διαμερισμάτων, η οποία όπως είπε συνεχίζεται εντατικά με τον καθαρισμό όλων των ρεμάτων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων από τα ογκώδη αντικείμενα. Όπως τόνισε το φαινόμενο διογκώνεται όταν αρχίζει το καλοκαίρι και σε δεύτερη φάση όταν αυτό τελειώνει.

«Οφείλω να τονίσω ότι μια μερίδα πολιτών έχει μάθει τη διαδικασία που απαιτείται και μας ενημερώνει για την παραλαβή των ογκωδών αντικειμένων. Υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που το κάνουν βράδυ για να αποφύγουν να πληρώσουν το σχετικό παράβολο», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button