Καβάλα

Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί η υδροδότηση στην Παλιά Καβάλα

Λόγω της πρόσφατης ισχυρής βροχόπτωσης σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στις υδραντλίες

 

 

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλουν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ  με εντολή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Παλαιάς Καβάλας.  Λόγω της πρόσφατης ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρησε ο χείμαρρος της Παλαιάς Καβάλας ο οποίος περνάει δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στις υδραντλίες.

Το νερό του χειμάρρου εισέβαλε και στις δεξαμενές ύδρευσης με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η διακοπή της υδροδότησης δεδομένου ότι το νερό δεν ήταν κατάλληλο προς πόση. Οι χημικοί της υπηρεσίας διενήργησαν ελέγχους στις δεξαμενές και αποφάσισαν να διακοπεί η υδροδότηση από το δίκτυο μέχρι να καθαριστούν και η υδροδότηση να γίνεται με βυτιοφόρα οχήματα. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιήθηκαν βυτιοφόρα της ΔΕΥΑΚ, καθώς και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καβάλας, παρά το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές έκανε εκατοντάδες άλλες παρεμβάσεις λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Από χθες το απόγευμα, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018,  θα είχε ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των δεξαμενών και μετά τον απαραίτητο επανέλεγχο από τους αρμόδιους και εφόσον διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού, θα επιτραπεί η υδροδότηση από το δίκτυο. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν τις εργασίες προκειμένου να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός, ενώ στο άμεσο διάστημα προγραμματίζονται αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το αντλιοστάσιο ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button