Παγγαίο

1ο Ποντιακό Αντάμωμα με συμμετοχή ποντιακών συλλόγων του Δήμου Παγγαίου

Πραγματοποιήθηκε στο Δασικό Χωριό Παγγαίου

Με επιτυχία και συμμετοχή χορευτών και μουσικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 27 Μαϊου 2018, στο Δασικό Χωριό Παγγαίου το 1ο Ποντιακό Αντάμωμα των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου που είχε τίτλο «Ο ΠΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΤΡΑΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ».

Ο χώρος του Δασικού Χωριού πλημμύρισε νιάτα, ομορφιά, μουσική και χορό.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και πρόσφεραν αφειδώς το θερμό χειροκρότημά τους.

Στην αρχή της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε το Δασικό Χωριό Παγγαίου σε συνεργασία με Ποντιακούς Συλλόγους και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου, ο εκπρόσωπος του Δασικού Χωριού, Λευτέρης Κοκκινίδης αναφέρθηκε στο όρος Παγγαίο και στους πρόσφυγες Πόντιους που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε χωριά που βρίσκονταν στους πρόποδες του Παγγαίου, κάνοντας μια νέα αρχή.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

Το 1ο Ποντιακό Αντάμωμα στήριξαν με την παρουσία τους οι  πολιτιστικοί σύλλογοι, Κοκκινοχώματος, Μελισσοκομείου – Πυργοχωρίου και Ορφανίου, των οποίων τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Κλείνοντας την εκδήλωση δόθηκε νέο ραντεβού για του χρόνου, στο οποίο έγινε από τώρα γνωστό ότι θα συμμετέχουν και άλλοι σύλλογοι του Δήμου Παγγαίου αλλά και του νομού Καβάλας, οι οποίοι φέτος  δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Ραντεβού λοιπόν του χρόνου για το 2ο Ποντιακό Αντάμωμα.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button