Παγγαίο

Δήμος Παγγαίου: Υπογράφηκε η σύμβαση για την Μονάδα κομποστοποίησης

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Μονάδα κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος Δήμου Παγγαίου» προϋπολογισμού 3.221.491 € .

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος για την οικολογική του ευαισθησία και την στήριξη του ώστε να μπορέσουμε με το έργο αυτό να προβούμε στη χωριστή συλλογή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και στην επεξεργασία τους ώστε να παράγουμε compost (εδαφοβελτιωτικό υλικό αρίστης ποιότητας) βελτιώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής μας .

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την άψογη συνεργασία τους ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό έργο σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Με το εν λόγω έργο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) οικιακών βιοαποβλήτων, με καφέ κάδους σε κατάλληλα σημεία διάσπαρτα στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Παγγαίου.

Για την συλλογή των κάδων ο Δήμος Παγγαίου θα προμηθευτεί συνολικά δύο απορριμματοφόρα χωρητικότητας 8m3.

Για την συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών) προβλέπεται η παρακάτω μεθοδολογία

– Προμήθεια και εγκατάσταση σε μία επιλεγμένη θέση σε κάθε Δημοτική Ενότητα ενός κλαδοτεμαχιστή. Θα εγκατασταθούν τέσσερις κλαδοτεμαχιστές στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Ελευθερών και Ορφανού. Στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων θα λειτουργεί η Μονάδα Κομποστοποίησης στην οποία θα υπάρχει εγκαταστημένος τεμαχιστής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Οι τεμαχιστές θα είναι ρυμουλκούμενοι και θα εδράζονται σε καινούργιο τροχήλατο πλαίσιο.

– Προμήθεια ενός ανατρεπόμενου φορτηγού 16tn μικτού φορτίου με γερανό και αρπάγη. Το φορτηγό αυτό θα πραγματοποιεί την μεταφορά πρασίνων στην Μονάδα Κομποστοποίησης. Θα έχει την δυνατότητα της μεταφοράς των θρυμματισμένων κλαδιών στην Μονάδα από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες όπου θα εγκατασταθούν οι κλαδοτεμαχιστές.»

Μαζί συνεχίζουμε !!!!!

Ο Δήμαρχος Παγγαίου

Αναστασιάδης Φίλιππος

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button