Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο νέος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Αυτό που έχουμε πει προεκλογικά προς τους πολίτες, είναι ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, καθώς αποτελεί τον πρώτο πυλώνα ανάπτυξης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στα αρδευτικά έργα για να μπορέσουν όλοι να παράγουν προϊόντα που να είναι και ανταγωνιστικά και να έχουν χαμηλό κόστος…»

«Όταν αναφερόμαστε στον πρωτογενή τομέα δεν εννοούμε μόνο τους αγρότες, αλλά τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους μελισσοκόμους και όλα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα. Αυτό που τονίζουμε με έμφαση είναι ότι εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στα αρδευτικά έργα για να μπορέσουν όλοι τουλάχιστον να έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να μπορούν να παράγουν προϊόντα που να είναι και ανταγωνιστικά και να έχουν χαμηλό κόστος. Επίσης θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά όλες τις γεωτρήσεις και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) για να ρίξουμε το κόστος. Από την άλλη πλευρά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να μεταποιούμε ό,τι παράγουμε στην περιοχή μας, για να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία, περισσότερες θέσεις εργασίας και φυσικά περισσότερος πλούτος όταν μεταποιείται ένα προϊόν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάζει στην προτεραιότητα της τον πρωτογενή τομέα…»

«Επίσης θα πρέπει να μπούμε σε πιο δυναμικές καλλιέργειες, αλλά και να υπάρξει μία συνεργασία τόσο με τα πανεπιστήμια, όπως το Δημοκρίτειο και το ΔΙ.ΠΑ.Ε., με φορείς όπως το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, με ερευνητικά κέντρα για να δώσουμε μια μεγαλύτερη ώθηση στους νέους αγρότες, στους ανθρώπους που έχουν και μικρούς κλήρους για να μπορέσουμε πραγματικά να τους κρατήσουμε και να παράγουν τα προϊόντα τους στην περιοχή μας, γιατί η παραγωγή είναι πλούτος. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάζει στην προτεραιότητα της τον πρωτογενή τομέα, συνδυάζοντας όλα τα υπόλοιπα προγράμματα και στοχεύσεις που έχουμε ως διοίκηση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Τοψίδης. 

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία της νέας διοίκησης και του περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή

Τέλος, ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε και στην ορκωμοσία της διοίκησης και του νέου περιφερειακού συμβουλίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας σχετικά: «Η εκδήλωση της ορκωμοσίας είναι ανοιχτή και περιμένουμε όλους τους φίλους να την παρακολουθήσουν. Θα ορκιστεί η νέα διοίκηση και όλο το περιφερειακό συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 6:00 το απόγευμα και με την ευκαιρία θέλω να απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να παραστούν στην τελετή».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button