Περιφέρεια

Παναγιώτης Αρχοντής: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στον τουρισμό

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το έργο μας και τα αποτελέσματα αυτών των δυόμιση χρόνων διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Χριστόδουλο Τοψίδη», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Παναγιώτης Αρχοντής, ο οποίος σχολίασε τα αποτελέσματα της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ, που κατέγραψε ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων για την Π.Α.Μ.Θ. το 2025. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «Εισερχόμενος Τουρισμός στην Ελλάδα 2025», η οποία βασίζεται σε στοιχεία της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατέγραψε το 2025 2,2 εκ. επισκέψεις έναντι 1,4 εκ. το 2024, σημειώνοντας αύξηση 49,4%. Οι διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. από 5,7 εκ., αύξηση 31,1%, ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 528 εκ. ευρώ από 386 εκ., αύξηση 36,9%.

Το να πετυχαίνεις τέτοιους δείκτες σημαίνει ότι κάνεις τη δουλειά σου σωστά

«Είναι μία μελέτη που γίνεται από το ΙΝΣΕΤΕ κάθε χρόνο αυτή την περίοδο και αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό για το προηγούμενο έτος. Και βέβαια δίνονται συγκριτικά αποτελέσματα και με τα προηγούμενα έτη και με τα έτη που αποτελούν ρεκόρ. Εδώ είχαμε μία μελέτη για το 2025 σε σύγκριση με το 2024 που ήταν χρονιά ρεκόρ όπως και το 2019 που ήταν επίσης έτος ρεκόρ. Σε αυτή τη μελέτη η Περιφέρεια μας κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες και μάλιστα είναι η μοναδική από τις Περιφέρειες που έχει διψήφιο ποσοστό ανόδου σε όλα τα μεγέθη, σε όλους τους τομείς. Αυτό μας κάνει πάρα πολύ υπερήφανους, σε μία περίοδο που το γεωπολιτικό περιβαλλον είναι ασταθές και υπάρχει μία αβεβαιότητα στον κόσμο. Το να πετυχαίνεις τέτοιους δείκτες σημαίνει ότι κάνεις τη δουλειά σου σωστά», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αρχοντής. 

Παίρνουμε δύναμη απ’ αυτό για να συνεχίσουμε

«Επίσης σημαίνει ότι ο στρατηγικός σου σχεδιασμός είναι επιτυχημένος και εμείς που εφαρμόζουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό με πειθαρχία και πιστά, νομίζω ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Η Περιφέρεια σε απόλυτα μεγέθη δυο ετών ανέβασε τα ποσοστά επισκεψιμότητας στο 62%. Εδώ πλέον έρχονται τα μετρήσιμα αποτελέσματα που πολλοί γκρινιάζουν και τα θέλουν, μπορεί πλέον να ανοίξει ο οποιοσδήποτε τη μελέτη αυτή, να τη διαβάσει, να δει τα ποσοστά και να δει ότι το απίστευτο νούμερο για τους υπόλοιπους, όχι για μας, είναι ότι ένας στους τρεις νέους επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα, ήρθε στην Α.Μ.Θ., οπότε καταλαβαίνουμε όλοι πόσο στοχευμένες ήταν οι δράσεις μας, πόσο σωστός ήταν ο σχεδιασμός και σίγουρα παίρνουμε δύναμη απ’ αυτό για να συνεχίσουμε», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button