Παγγαίο

Μαρία Παραντινού: Ο κόσμος της Καβάλας και των Φιλίππων θα τιμωρήσει τη διοίκηση Μουριάδη για τα 4 χρόνια απραξίας και οπισθοδρόμησης

Θέλω να απαντήσω σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του απερχόμενου Δημάρχου Καβάλας που είναι πρόσφατη “μεταγραφή” στην περιοχή μας, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση του με την Καβάλα και φαίνεται πως αγνοεί στοιχειώδεις λεπτομέρειες από την υπόθεση της Καλαμίτσας.

1) Ο Θόδωρος Μουριάδης ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών την περίοδο 2011-2014 δεν έκανε τίποτα για να διεκδικήσει δυναμικά την Καλαμίτσα ή έστω να προνοήσει να ανανεώσει την παραχώρηση που είχε εξασφαλίσει ο Αθανασιάδης. Δυστυχώς, καμία διοίκηση δεν ασχολήθηκε και δεν κατάφερε τίποτα σ’ αυτό, έτσι έληξε η παραχώρηση το 2015 και έκτοτε βρισκόμαστε στο κενό. Και όχι μόνο δεν εξασφάλισε τότε την ιδιοκτησία της ακτής ο Θόδωρος Μουριάδης, αλλά επιπλέον επέβαλε πρόστιμο 900.000 ευρώ στην ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα να την εξοργίσει και να δυσχεράνει τη σχέση μας με την ΕΤΑΔ. Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΤΑΔ κάνει “καψόνια” στον Δήμο Καβάλας και κρατάει αυτή την άσχημη στάση. Θα αναλάβει ο Θόδωρος Μουριάδης τις ευθύνες του για αυτή την αρνητική εξέλιξη; Όπως και να ‘χει οι Καβαλιώτες θα τον κρίνουν.

2) Ο Θόδωρος Μουριάδης “ξεπούλησε” την Καλαμίτσα στην ΕΤΑΔ, από τη στιγμή που ομολόγησε στο δικαστήριο ότι η Καλαμίτσα ανήκει στην ΕΤΑΔ και όχι στον Δήμο Καβάλας! Την παρέδωσε λοιπόν την Καλαμίτσα σε “ξένα χέρια” και δεν διεκδίκησε τα δικαιώματα του Δήμου για την ιδιοκτησία της ακτής! Συνεπώς, οι υποψήφιοι του Μουριάδη να προσέχουν τι λένε για την Αντιπολίτευση, γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος έβλαψε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

3) Ο απερχόμενος Δήμαρχος Καβάλας, μετά από ταξίδια στην Αθήνα εδώ και 4 χρόνια, έκανε μία κακή συμφωνία για την Καλαμίτσα που είναι “ντροπή” για την Καβάλα! Και είχε το θράσος να θέλει η αντιπολίτευση να συμφωνήσει με τη ντροπή αυτή. Μπορούσε να το περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, αν ήθελε, αλλά όπως πάντα καθυστέρησε… Συνεπώς, δεν του φταίει κανένας που δεν πέτυχε αυτό που ήθελε…

4) Δεν υπάρχει κανένα επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της Καλαμίτσας από την πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου. Υπάρχει μόνο η συμφωνία – “ντροπή”, που προβλέπει:

o Θα δίνουμε στην ΕΤΑΔ το 50% των εσόδων (τη στιγμή που άλλοι Δήμοι σε παραλίες θα δίνουν μόνο 20%, π.χ. Κουκουναριές Σκιάθου)!

o Θα δίνουμε στην ΕΤΑΔ 50.000 ευρώ ελάχιστο ετήσιο ενοίκιο!

o Η Καλαμίτσα έχει έξοδα τον χρόνο 250.000 ευρώ που θα καλύπτονται από τον Δήμο, με βάση τα στοιχεία που μας έδωσε η ίδια η διοίκηση!

5) Ο υποψήφιος του Μουριάδη, επειδή είναι πρόσφατη “μεταγραφή” και δεν γνωρίζει την περιοχή μας, αγνοεί πόσο ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον η ιδιωτική επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών. Θα έπρεπε να είναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων και να είναι χαρούμενος που μία ιδιωτική επένδυση προχωράει. Και θα έπρεπε να δίνει συγχαρητήρια στον Μάκη Παπαδόπουλο, που το 2004 πήρε μία υποδομή σε “μαύρο χάλι” και την έκανε “στολίδι”, και τώρα αγωνίζεται να κάνει μία αναβάθμιση που θα δώσει προστιθέμενη αξία και στην Καβάλα. Μήπως δε χαίρεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος με την επένδυση αυτή; Δεν χαίρεται με την αναβάθμιση; Μήπως τελικά το πρόβλημά του, και το δικό του και του Θόδωρου Μουριάδη, είναι προσωπικά ο Μάκης Παπαδόπουλος; Ο κόσμος κουράστηκε από την προσωπική εμπάθεια του Θόδωρου Μουριάδη και των υποστηρικτών του.

6) Απέναντι στην εμπάθεια και στην εμμονή των υποψήφιων του Μουριάδη και ορισμένων δημοσιογράφων που λειτουργούν σαν “γραφεία τύπου” του απερχόμενου Δημάρχου, ο Μάκης Παπαδόπουλος και εμείς απαντάμε με προτάσεις. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! Όλες αυτές οι συμπεριφορές είναι σημάδια πανικού. Θέλει ο Θόδωρος Μουριάδης να ασχοληθούμε με την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή; Να ασχοληθούμε με το παρελθόν του; Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά αυτό δεν αφορά τους δημότες και τα προβλήματά τους. Ας μην ασχολούνται λοιπόν με τα προσωπικά και τα επαγγελματικά των άλλων.

Η άποψή μου είναι πως ο κόσμος της Καβάλας και των Φιλίππων θα τιμωρήσει τη διοίκηση Μουριάδη για τα 4 χρόνια απραξίας και οπισθοδρόμησης. Η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου το ξέρει και βρίσκεται σε πανικό. Συμβουλεύω όμως τους υποψήφιους του Θόδωρου Μουριάδη να σταματήσουν τις προσωπικές επιθέσεις και να απολογηθούν για την οπισθοδρόμηση και την υποβάθμιση της Καβάλας και των Φιλίππων.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button