Εργασία

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Πρώτα προσλήψεις και μετά μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου

«Το θέμα της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου του Ε.Κ.Α.Β. Σερρών στην Καβάλα έχει «παγώσει» αυτή τη στιγμή. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται πρώτα να ενισχυθούμε αν είναι κάτι τέτοιο να προκύψει. Πρώτα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας και μετά να το προχωρήσει η μεταφορά αυτή».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, ο οποίος συμπλήρωσε «ουσιαστικά δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί αυτή η μεταφορά. Το ερώτημά μας είναι για ποιο λόγο πραγματικά να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ήταν κάτι ωφέλιμο, ενδεχομένως να το είχαν κάνει κι άλλες υπηρεσίες, οι οποίες ασχολούνται με το επείγον, όπως Πυροσβεστική και Αστυνομία». 

«Είμαστε ήδη υποστελεχωμένοι, καθώς είχαμε συνταξιοδοτήσεις τριών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα…»

«Αν αυτός είναι ο σχεδιασμός του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα και πρέπει κάτι τέτοιο υποχρεωτικά να γίνει, θα πρέπει να γίνει βάσει σχεδιασμού και όχι έτσι άρπα κόλλα. Και το λέω αυτό, διότι για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε εμείς σαν Καβάλα το συγκεκριμένο project θα πρέπει πέντε συνάδελφοι, τόσοι χρειάζεται για να δουλέψει ένα τηλεφωνικό κέντρο, να φύγουν από τα ασθενοφόρα για να πάνε να στελεχώσουν το συντονιστικό κέντρο των Σερρών. Εμείς ούτως ή άλλως όπου να ‘ναι ξεκινάμε σε μία εποχή, η οποία κάθε χρόνο έχει μεγάλη κίνηση από τουρίστες, άρα έχουμε και αυξημένο φόρτο στην εργασία μας. Είμαστε ήδη υποστελεχωμένοι, καθώς είχαμε συνταξιοδοτήσεις τριών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε ακόμη ο Κώστας Τσιτσιλικάκης,

«Στάλθηκε αίτημα από τον διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας προς την Αθήνα για ενίσχυση από επικουρικό προσωπικό…»

«Παρόλα αυτά δεν ενισχυθήκαμε, ούτε περιμένουμε να ενισχυθούμε από την προκήρυξη, η οποία τρέχει μέσω Α.Σ.Ε.Π., άρα αυτό που λέμε είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα χάσουμε άτομα από τα ασθενοφόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό λοιπόν που ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. ήταν ότι πρώτα πρέπει να ενισχυθούμε και μετά αν κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει υποχρεωτικά, τότε και μόνο τότε να γίνει. Στάλθηκε ένα αίτημα από τον διευθυντή του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας προς την Αθήνα για ενίσχυση από επικουρικό προσωπικό. Δεν ξέρω αν αυτό προλαβαίνει να γίνει, να ανοίξουν οι πίνακες επικουρικού προσωπικού και να προσλάβουμε αυτά τα 10 άτομα πριν από το καλοκαίρι, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι, το οποίο ουσιαστικά θα στερήσει τις υπηρεσίες συναδέλφων από τα ασθενοφόρα. Γι’ αυτό λοιπόν και περιμένουμε τις εξελίξεις», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button