Καβάλα

Καλούνται σε απολογία 17 δημοτικοί σύμβουλοι για το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

Σε απολογία καλούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση 17 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, για την παράταση μίσθωσης του πάρκινγκ της «Ροδόπης». Εκτός έμειναν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς όπως είπε ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης η Διοίκηση ήθελε να υπάρξει νέα μίσθωση και όχι παράταση και για αυτό δεν κλήθηκαν σε απολογία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης, «τον Νοέμβριο του 2019 έληγε η επιπλέον παράταση που είχε δοθεί στον ενοικιαστή του πάρκινγκ της Ροδόπης και ήρθε καινούργιο αίτημα για να δοθεί παράταση στη μίσθωση. Τότε υπήρχε η πρόταση από τη διοίκηση να δημοπρατηθεί ξανά για να έχουμε ένα μεγαλύτερο μίσθωμα και για να είμαστε νόμιμοι από την πλευρά των διαδικασιών. Τότε η αντιπολίτευση ψήφισε διαφορετικά, ότι θα έπρεπε να δώσουμε παράταση για άλλα δύο χρόνια.

Εμείς δεν πάμε κατηγορούμενοι αυτήν τη στιγμή διότι ψηφίσαμε όχι στην παράταση της μίσθωσης. Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν ότι επειδή δεν υπάρχει χρήση –από το πολεοδομικό προβλέπεται να είναι υπόγειο το πάρκινγκ-, δεν μπορούμε να το μισθώσουμε. Αν ψηφίζαμε την πρόταση της αντιπολίτευσης θα ήμασταν και  εμείς κατηγορούμενοι. Εμείς θέλαμε καινούργια μίσθωση του πάρκινγκ. Αν είχε γίνει διαγωνισμός δεν θα έκαναν καταγγελία αυτοί που την έκαναν. Είναι μία ιστορία που ελπίζω να τελειώσει αίσια».

Ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε: «Ελπίζω οι 17 σύμβουλοι  να μην καταδικαστούν και απαλλαχθούν από τα καθήκοντα τους, διότι δεν θα μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα δούμε, θα υπάρχει μία εξέλιξη. Είναι θέμα σύμπτωσης που δεν είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι. Διότι εμείς προτείναμε να μισθωθεί ξανά, που θα ήταν κι αυτό αντίθετο από την άποψη της Υπηρεσίας. Η πόλη έχει ανάγκη αυτό το πάρκινγκ. Δεν έχει σημασία αν το έκαναν κάποιοι για αντιπολίτευση σ’ εμένα, όλοι όμως θεωρούσαμε ότι το πάρκινγκ πρέπει να λειτουργεί. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Ο κ. Καρκαλέτος, πρόεδρος των Στεγασμένων Πάρκινγκ Ελλάδας, θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει εμένα, αλλά τελικά δεν το πέτυχε. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του διότι ούτε αυτός θα μπορούσε να το έχει μισθώσει. Τέλος πάντως, ο καθένας σκέφτεται με τον δικό του τρόπο, απλώς δεν του βγήκε να κλείσει το πάρκινγκ ή να έχει μονοπώλιο τα πάρκινγκ της Καβάλας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button