Καβάλα: Απατεώνες απειλούσαν πολίτες για να τους δώσουν χρήματα και τιμαλφή
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκληματών Καβάλας εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την 9-9-2026 στην πόλη της Καβάλας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ως προς τη μεθοδολογία, άγνωστοι δράστες τηλεφωνούσαν σε πολίτες στην Καβάλα και απειλώντας τους για την σωματική τους ακεραιότητα, επιχειρούσαν να τους εξαπατήσουν και να τους πείσουν να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή που είχαν στις οικίες τους για να τους τα παραδώσουν.
Παράλληλα, προκειμένου να γίνουν πιο πιστευτοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ίδιους πολίτες άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που δραστηριοποιούνται σε τηλεφωνικές απάτες, τους προέτρεπαν να συνεργαστούν μαζί τους για τη σύλληψη των υποτιθέμενων δραστών που τους απειλούσαν, εναποθέτοντας τα χρήματα και τα τιμαλφή τους σε προκαθορισμένα σημεία.
Με την παραπάνω μεθοδολογία, προχθές το μεσημέρι στην Καβάλα, δύο άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ημεδαπή παθούσα την οποία κατάφεραν να εξαπατήσουν, πείθοντάς την να τοποθετήσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια παρελήφθησαν από συνεργούς τους.
Έπειτα από επιστάμενες έρευνες και ενέργειες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών δραστών οι οποίοι όπως προέκυψε σε ρόλο εισπράκτορα μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβαν τα συμφωνηθέντα.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.



