Κάτι φαίνεται να κινείται στην Αλάνα της Ηρακλείτσας
Φίλιππος Αναστασιάδης: Συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον / Tο 30% περίπου του χώρου θα διατεθεί για κοινή χρήση / Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό ως δήμος, φυσικά και δεν θα ”περπατήσει” η επένδυση
Μια ακόμη συνάντηση ανάμεσα στον δήμο Παγγαίου και τους εκπροσώπους του επενδυτή της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελευθερούπολη, αναφορικά με τα ζητήματα των υποδομών του εν λόγω project.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: ”Την Πέμπτη (5/3) είχαμε μία συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας του επενδυτή, στην διάρκεια της οποίας ετέθησαν τα ζητήματα που αφορούν κυρίως τις υποδομές και τον βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί ο δήμος Παγγαίου”.
Oι υποδομές αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και την οικιστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας
”Θεωρώ ότι έγινε μία συζήτηση σε σωστή βάση. Συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Εμείς τους ενημερώσαμε για τη φέρουσα ικανότητα που έχει ο δήμος, ώστε να τους καλύψει κυρίως στην ύδρευση και στον βιολογικό καθαρισμό. Προφανώς έχουν κάποια προβλήματα και ίσως αυτό το θέμα λυθεί με την τριτοβάθμια επεξεργασία του βιολογικού καθαρισμού που θα γίνει. Γενικότερα σε αυτή τη βάση κινήθηκε η συζήτηση και θεωρώ ότι ο δήμος Παγγαίου ανταποκρίνεται στα αιτήματα του επενδυτή, αλλά και οποιοδήποτε άλλου επενδυτή, καθώς οι υποδομές αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και την οικιστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας και αυτό είναι το ζητούμενο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.
Tο 30% περίπου του χώρου θα διατεθεί για κοινή χρήση και για πρόσβαση των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής στο παραλιακό μέτωπο
”Έχει κατατεθεί μία πρόταση, η οποία έχει συζητηθεί σε πρώτη φάση με τις τεχνικές υπηρεσίες και την νομική υπηρεσία του δήμου, καθώς και με την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., ώστε να γνωρίζουμε το ποιες περιοχές χωροταξικά θα μείνουν για κοινή χρήση. Αυτό ήταν το ζητούμενο και ο λόγος που είχαμε διαφωνίες με τον επενδυτή. Άργησε να το καταλάβει, το κατάλαβε και νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ώστε το 30% περίπου του χώρου να διατεθεί για κοινή χρήση και για πρόσβαση των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής στο παραλιακό μέτωπο. Αυτό έχει κριθεί, έχει συζητηθεί και σε επόμενο στάδιο θα πάρει και τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Αυτή είναι η διαδικασία, θα ”χτενίσουμε” το θέμα και νομικά και από ‘κει και πέρα θα είναι αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η οριστική σύμφωνη γνώμη, για να προχωρήσει και να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα καθορίζει και εν τοις πράγμασι θα οριοθετεί αυτά που προκύπτουν από το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο της Αλάνας”, πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Φίλιππος Αναστασιάδης.
Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο
”Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τις υπηρεσίες του δήμου. Συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις και εγώ μαζί με την Υπηρεσία Δόμησης, τη νομική υπηρεσία, την Τεχνική Υπηρεσία, τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. και νομίζω ότι θα γίνουν όλα έτσι ώστε να καλύπτεται αυτή η ανάγκη που έχουμε (για τους κοινόχρηστους χώρους) κι αυτό ήταν και το ζητούμενο από την αρχή. Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό ως δήμος, φυσικά και δεν θα ”περπατήσει” η επένδυση. Έγιναν προτάσεις, τροποποιήθηκαν προς το βέλτιστο όσον αφορά τον δήμο Παγγαίου άρα νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο”, επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Παγγαίου.




