Περιφέρεια

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Δεν υπήρξε αίτημα για στήριξη του Φεστιβάλ Φιλίππων

«Απαντώ και στην κ. Βαμβακά και στον κ. Μουριάδη. Δεν υπάρχει δυνατότητα να υποστηριχθεί κάτι αν δεν υπάρχει τουλάχιστον αίτημα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας.

«Όσον αφορά το Φεστιβάλ Φιλίππων εκείνο που έχω να πω είναι το εξής: εμείς ως Περιφέρεια δεν το έχουμε στις αρμοδιότητές μας. Δεν είναι όμως κάτι για το οποίο αδιαφορούμε ή δεν του δίνουμε σημασία ή δεν μας αφορά», πρόσθεσε σχετικά. 

Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πρόταση για μια προγραμματική σύμβαση μερικούς μήνες πριν

«Εάν επιθυμούσε ο δήμος να έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας, αναφέρομαι στη χρηματική, γιατί ηθικά βεβαίως μας ενδιαφέρει, θα έπρεπε να έχουμε ένα αίτημα, που δεν το έχουμε, για οικονομική στήριξη. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πρόταση για μια προγραμματική σύμβαση μερικούς μήνες πριν. Από αυτά δεν υπάρχει τίποτα, παρά βγαίνουμε μια βδομάδα πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, σε μια σύσκεψη που κάλεσε η Περιφέρεια όλους τους πολιτικούς φορείς για να υπάρξει μια αλληλοενημέρωση κι ένας προγραμματισμός για το μέλλον και λένε δεν μας βοηθά η Περιφέρεια», ανέφερε ακόμη στην απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Λαϊκισμός που δεν οδηγεί κάπου

«Χαρακτηρίζεται από έλλειμμα σοβαρότητας γιατί θα έπρεπε να έχουμε αίτημα, έγκαιρα, γραπτά και τεκμηριωμένα για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις.

Στο παρελθόν, ναι, βοήθησε η Περιφέρεια το φεστιβάλ όταν υπήρχαν αιτήματα, κι όταν δεν υπάρχουν αιτήματα κι όταν δεν διέπονται από τη λογική που απαιτεί ο νόμος το πνεύμα προαίρεσης δεν έχει σχέση με αυτό που προβλέπει η νομοθεσία. Γι’ αυτό όποιος λέει κάτι διαφορετικό παρέχει έναν λαϊκισμό στη δημόσια συζήτηση που δεν οδηγεί κάπου», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button