Καβάλα

Δύο ολοκληρωμένες προτάσεις θα υποβληθούν από την ΓΣΕΒΕΕ στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Δύο ολοκληρωμένες προτάσεις θα υποβληθούν από την ΓΣΕΒΕΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θεόδωρος Χατζηχρήστος.

«Ο περιφερειάρχης, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, είναι μαζί μας, μας το δήλωσε εξάλλου…»

«Η συνάντηση που έγινε την Πέμπτη μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών της Περιφέρειας μας, αφορούσε το ενεργειακό κόστος και πώς μπορούν να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για να καταπολεμήσουμε αυτή την κρίση που εδώ και χρόνια υπάρχει. Ο περιφερειάρχης, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, είναι μαζί μας, μας το δήλωσε εξάλλου. Από ‘κει και μετά αυτό που ψάχνουμε είναι το πλαίσιο, ώστε να βρεθεί κάποιο πρόγραμμα ή κάποιος τρόπος για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για αυτόν τον σκοπό. Το τρίμηνο Δεκέμβριος του ’24 με Φεβρουάριο του ’25 επιδοτήθηκε η κιλοβατώρα από το υπουργείο Ενέργειας για κάποιους κλάδους, άρα είναι κάτι που έχει γίνει. Αυτό ζητάμε να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε και πάλι, να ξεκινήσουμε από τις Περιφέρειες και να φτάσουμε σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να γίνει γενικά για όλες τις επιχειρήσεις», ανέφερε σχετικά ο Θόδωρος Χατζηχρήστος. 

«Από τη μεριά μας θα καταθέσουμε δύο ολοκληρωμένες προτάσεις που θα έρθουν από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να τις προωθήσει η Περιφέρεια μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ προς το υπουργείο Οικονομικών…»

«Η συνάντησή μας μπορεί να έγινε, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Δόθηκαν υποσχέσεις. Εμείς από τη μεριά μας θα καταθέσουμε δύο ολοκληρωμένες προτάσεις που θα έρθουν από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να τις προωθήσει η Περιφέρεια μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ προς το υπουργείο Οικονομικών και να δούμε το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και η βούληση της κεντρικής διοίκησης πλέον. Αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο ως επαγγελματίες της Περιφέρειας, είναι ότι ο περιφερειάρχης είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Θα μπορούσε να μας το ξεκόψει από την αρχή και να μας πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση, τέλος. Από τη στιγμή που το συζητήσαμε, που θέλει και ο ίδιος να δούμε τους τρόπους και ενδεχομένως ποιες θα είναι αυτές οι λύσεις που θα βρεθούν, σημαίνει ότι το αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα. Άλλωστε επιχειρηματίας είναι και ο ίδιος και θέλει να βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν», πρόσθεσε καταληκτικά ο κ. Χατζηχρήστος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button